Home > Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss
13 maart 2022

Het is tijd voor de inhaalwedstrijd tegen FC Dordrecht.
Na de nipte nederlaag tegen Roda JC is het taak om snel te herstellen voor maandag.
De verwachting is dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden, het team van Michele Santoni is de laatste weken enorm lastig te verslaan. TOP Oss heeft bewezen het iedere tegenstander lastig te kunnen maken, dus ook tegen FC Dordrecht zullen er kansen zijn. Onze mannen gaan er in ieder geval alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Oss!

Tijd voor het inhaalduel!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Dordrecht

FC Dordrecht is bezig aan een wisselvallig seizoen. Momenteel staat de ploeg van Michele Santoni op de 18e plaats. Afgelopen weekend leek de ploeg hard op weg naar een overwinning, echter mocht het niet zo zijn. Door een late penalty wist Jong Ajax de gelijkmaker binnen te schieten. FC Dordrecht wist in acht van de laatste negen wedstrijden het net minimaal twee keer te vinden. Van de tien laatste wedstrijden wisten de Schapenkoppen vier keer te winnen, vier keer gelijk te spelen en er werd twee keer verloren. Er kan dus wel gesteld worden dat er de laatste weken flink wat punten gesprokkeld zijn.

Sterkhouders

Iemand om in de gaten te houden is Stijn Meijer. Met negen goals en zes assist is hij aanvallend gezien verreweg de belangrijkste man. Iemand anders om in de gaten te houden is Christian Conteh. Met twee assists speelde hij een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Jong Ajax. De razendsnelle buitenspeler is de laatste weken sowieso iemand om in de gaten te houden. Met zijn snelheid kan hij het iedere tegenstander lastig maken.
Christian Conteh is in de winter gehuurd van Feyenoord en staat nu al op drie goals en drie assists.

Statistieken

In aanvallend opzicht gaat het de Dordtenaren dit seizoen nog niet voor de wind.
De scherpte voor het doel ontbreekt vaak, waardoor veel grote kansen niet in doelpunten worden omgezet. De laatste weken gaat het iets beter met de ploeg van Michele Santoni, hierdoor worden er volgens FotMob op dit moment twee doelpunten per wedstrijd verwacht.
Waar de problemen in offensief opzicht lijken te zijn verholpen, ligt de grootste uitdaging misschien wel in defensief opzicht. Met 66 tegendoelpunten is FC Dordrecht de meeste gepasseerde ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Ondanks dit overleven de Schapenkoppen ook veel dreiging, per wedstrijd worden er gemiddeld 24 aanvallen afgeweerd door FC Dordrecht.

Wedstrijd

De wedstrijd van aanstaande maandag wordt gespeeld in het Riwal Hoogwerkers Stadion en begint om 20:00 uur. Het duel staat onder leiding van Sam Dröge. TOP Oss moet het maandagavond zonder Jan Lammers,Norbert Ablas en Nicolas Abdat stellen.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...