Home > Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss

11 maart 2021

Afgelopen vrijdag werd er wederom van een topploeg verloren. Ditmaal waren we niet opgewassen tegen Go Ahead Eagles die in het Frans Heesen Stadion er met een 0-4 overwinning vandoor ging. Nu is het de taak om de rug te rechten en toe te leven naar het duel van vrijdag, dan wacht de nummer negentien: FC Dordrecht.

Afgelopen vrijdag konden de Ossenaren geen vuist maken tegen Go Ahead Eagles. Waar er in de eerste helft nog een 0-1 stand op het bord stond, kwamen de Deventenaren na rust sterk uit de startblokken en konden ze de voorsprong vergroten. Na 90 minuten stond er een pijnlijke eindstand op het bord: 0-4. Het is voor de ploeg van Klaas Wels de taak om deze wedstrijd snel te vergeten en vrijdag weer vol voor de overwinning te gaan. 

KOM OP TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Dordrecht

De Schapenkoppen bivakkeren op dit moment op de negentiende plaats. Na 27 gespeelde wedstrijden hebben ze op dit moment een puntenaantal van 21. De laatste weken begint het steeds beter te lopen voor de ploeg van Jan Zoutman, van de laatste vijf gespeelde wedstrijden werden er drie gewonnen. Afgelopen week boekte de Schapenkoppen een 0-1 overwinning bij Jong PSV door een doelpunt van Richie Musaba.

Eerdere ontmoetingen

Het is zeker niet de eerste keer dat de ploegen elkaar treffen. Vrijdag staat alweer de 48e ontmoeting op het programma. In de 47 eerdere ontmoetingen wisten de Ossenaren (17) er één meer te winnen dan de Schapenkoppen (16), veertien keer werden de punten gedeeld.

Als we terugkijken naar de laatste wedstrijd die dateert van 5 oktober 2020 zullen de supporters zich maar één ding herinneren. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd wist Dennis van der Heijden een absolute wereldgoal te produceren. Hij zag de keeper van FC Dordrecht te ver voor zijn goal staan en schoot een vrije trap vanaf de middenlijn grandioos binnen!

Het duel van vrijdagavond (aftrap 18:45) staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 5.

 In de laatste wedstrijd tegen Dordrecht wist Dennis van der Heijden een absolute wereldgoal te produceren!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...