Home > Voorbeschouwing: FC Dordrecht – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing: FC Dordrecht – TOP Oss
31 oktober 2019

Na de bekeroverwinning moet het vizier weer snel op de competitie, want morgen wacht alweer het volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. TOP Oss gaat op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht.

Door: Kenny Boons

Beide ploegen konden eerder deze week het eerste bekersucces van het seizoen noteren. TOP Oss won de stadsderby van O.S.S.’20 (1-2 op Sportpark de Rusheuvel) en FC Dordrecht versloeg in eigen huis MVV Maastricht met 3-1.

Danzell Gravenberch is er vrijdag, net als Cas Peters, niet bij. De spits kampt met een blessure.

Staartclub
FC Dordrecht is op dit moment de hekkensluiter van de competitie. De ploeg van trainer Claudio Braga (die sinds de winterstop van het vorige seizoen voor de groep staat) heeft zes punten uit twaalf competitieduels. De Schapenkoppen verloren hun laatste vijf competitieduels. Op 20 september won FC Dordrecht voor het laatst, toen werd NEC met 2-0 verslagen. Dat was ook de enige overwinning van de Dordtenaren tot nu toe. De ploeg kreeg tot dusver 33 goals tegen, het hoogste aantal van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.

Samenwerking
De Schapenkoppen zijn dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met Feyenoord. Het maakt dat de club vier spelers van de Rotterdammers (Ramon ten Hove, Noah Lewis, Ian Smeulers en Jordy Werhmann) huurt. Daarnaast kwamen Jordie van Leeuwen, Jari Schuurman, Jaron Vicario en Nelson Amadin deze zomer transfervrij over van Feyenoord.

Uit de statistieken blijkt dat dit peloton aan (ex-)Feyenoorders hun stempel nog niet echt kunnen drukken bij FC Dordrecht. De gevaarlijkste spelers tot nu toe zijn verdediger Fabian de Abreu en middenvelder Renny Smith. Zij hebben allebei drie goals gemaakt en zijn daarmee gedeeld clubtopscoorder. Aanvaller Pedro Marques (dit seizoen gehuurd van Sporting Portugal) gaf liefst al zes assists.

In balans
TOP Oss speelde in totaal al vijftig keer eerder tegen FC Dordrecht. De verhoudingen zijn precies in balans. Beide ploegen wonnen achttien keer van elkaar. Vorig seizoen werd zowel het thuis- als uitduel door TOP met 1-0 gewonnen. Op 21 december was het Dennis Janssen die de winnende voor zijn rekening nam.

De wedstrijd van aankomende vrijdag begint om 20.00 uur. Niet aanwezig in Dordrecht? Via onze Twitter- en Instagrampagina doen we live verslag van dit duel en daarnaast worden de hoogtepunten van de wedstrijden getoond bij het schakelprogramma op FOX Sports.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?