Home > Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss

16 januari 2019

Na het verlies tegen RKC Waalwijk krijgt TOP Oss aankomende vrijdag kans om zich te revancheren. Dat wordt niet zomaar een wedstrijd; we maken ons op voor de derby tegen periodekampioen FC Den Bosch.

Door: Kenny Boons

Norichio Nieveld moet de derby aan zich voorbij laten gaan. De verdediger is geschorst.

Titelkandidaat
In FC Den Bosch treffen we de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Met twee punten voorsprong op FC Twente en vier op zowel Sparta Rotterdam als Go Ahead Eagles, zijn de Bosschenaren dit seizoen een serieuze titelkandidaat. En dat terwijl de club – sinds dit seizoen in handen van de Georgische zakenman Kakhi Jordania – in de voorgaande vier seizoenen nooit hoger eindigde dan de elfde plaats.

De titelaspiraties van de Bosschenaren werden afgelopen zondag nog maar eens kracht bijgezet. De ploeg van Wil Boessen (geen onbekende) won met 6-2 op bezoek bij FC Dordrecht en legde daarmee beslag op de tweede periodetitel. Mede door dat resultaat bleef de club de laatste veertien competitieduels ongeslagen, waarvan er elf werden gewonnen.

Vincent Vermeij
FC Den Bosch heeft in Wouter van der Steen een doelman in vorm. Daarnaast is het verdedigingsduo Sam Kersten – Stefan Velkov ijzersterk, verkeert Stefano Beltrame in bloedvorm en werd deze week ook nog een nieuwe spits gepresenteerd: Vincent Vermeij. De boomlange aanvaller wordt komend half jaar gehuurd Heracles Almelo. Een goed stel dus.

De balans
TOP Oss speelde in competitieverband al 45 keer eerder tegen de Bosschenaren. FC Den Bosch won het vaakst (24 keer), tegenover twaalf Osse zeges. Negen eerdere ontmoetingen eindigden in een gelijkspel, waaronder het uitduel van vorig seizoen. Destijds bleef het 0-0. Eerder dit seizoen bleken de blauwhemden in het Frans Heesen Stadion nipt de betere, 0-1.

Vijf bussen vanuit Oss
Niet bij het duel aanwezig? Volg dan ons live-verslag via Twitter, bekijk de wedstrijd live op FOX Sports 2 of zie de hoogtepunten van dit duel in het schakelprogramma op FOX.

Klaas Wels en zijn spelers kunnen vrijdag rekenen op een goed gevuld uitvak. Liefst 235 Osse supporters reizen af naar De Vliert om onze rood-witten te steunen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...