Home > Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
16 september 2022

De mooiste wedstrijd van het seizoen staat weer op de planning. TOP Oss reist zaterdag af naar Stadion De Vliert, dat op zestien minuten afstand ligt van het Frans Heesen Stadion. Met een goede reeks van vier punten uit twee wedstrijden gaat TOP Oss met een goed gevoel naar de nummer twintig van de Keuken Kampioen Divisie.

De mooiste wedstrijd van het seizoen!

Gelijkspel tegen Jong Ajax
Vorige week vrijdag kwam het Jong Ajax van trainer Heitinga op bezoek. De Amsterdammers waren daarmee de derde beloftenploeg die punten lieten liggen tegen TOP Oss. Eerder werden Jong Utrecht en Jong PSV verslagen en ook dit keer wist TOP Oss punten te pakken. Na negentig minuten was de stand 1-1. “Gezien het spelbeeld tegen Jong Ajax denk ik dat het een terechte uitslag was”, vertelt Aelbrecht. “We maakten niet alleen de 1-1, we veranderden ook het hele spelbeeld. Jong Ajax had in de eerste helft erg veel balbezit, maar in de tweede helft hebben we dat veel beter opgepakt.” Onder meer de goede reddingen van Jansen en het mooie spel van Margaritha zorgden voor een punt. Toch was er na afloop onvrede. Volgens de Ossenaren had de scheidsrechter de bal in de slotminuten op de stip moeten leggen. De scheidsrechter besloot echter anders, waardoor de punten werden gedeeld.

Vorige edities
FC Den Bosch trok de vorige twee edities in De Vliert aan het langste eind. Beide keren eindigde het duel in een 1-0 overwinning voor de aartsrivaal, terwijl TOP Oss in eigen huis te sterk was voor de blauw-witten. In Oss werd er afgelopen seizoen met 2-1 gewonnen. Nadat Justin Mathieu in de eerste helft tekende voor de voorsprong, zorgde Lion Kaak in extremis voor een explosie van vreugde. Hij nam een afgeslagen bal in één keer op de volley en besliste daarmee de derby!

FC Den Bosch
Momenteel staat FC Den Bosch op een troosteloze laatste plek op de ranglijst. De Bosschenaren kennen een dramatische start van het seizoen. De enige overwinning die behaald werd was tegen ADO Den Haag, dat als titelfavoriet misschien nog wel een slechtere start van het seizoen kent. De blauw-witten verloren de overige wedstrijden tegen FC Eindhoven, Roda JC, Almere City, PEC Zwolle, FC Dordrecht en Jong PSV. In al deze wedstrijden wist FC Den Bosch vijf keer te scoren. Toch ziet Aelbrecht FC Den Bosch als een geduchte tegenstander. “Dat ze onderaan staan zegt niet dat ze geen kwaliteiten hebben. Het is aan ons de taak dat te ontregelen en ons eigen spel te spelen”.

Memorabele wedstrijd
Bij de gedachte aan de derby zal menig supporter terugdenken aan het seizoen 2009-2010, toen de wedstrijd op een heus doelpuntenfestijn uitliep: 3-3. De ploeg van toenmalig coach Theo Bos stond tot minuut 65 met 3-0 voor, totdat de Ossenaren een bevlieging kregen. Binnen zestien minuten stond de 3-3 op het scorebord. De doelpuntenmakers waren Patrick Lip, Aziz Moutawakil en Emrullah Güvenç.

Statistieken
Van de laatste tien ontmoetingen tussen de Brabantse clubs werden er maar liefst vijf gewonnen door FC Den Bosch, werden er drie wedstrijden gelijkgespeeld en won TOP Oss tweemaal.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?