Home > Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
18 november 2021

TOP Oss en Helmond Sport kwamen vorige week niet tot scoren en deelde de punten. Het was TOP dat het spel moest maken en Helmond Sport dat inzakte en gokte op de counter. Dit maakte het voor de kijkers een niet al te aantrekkelijke wedstrijd. Vrijdagavond is het zover: TOP Oss speelt de derby uit tegen FC Den Bosch. Helaas moet deze wedstrijd zonder supporters gespeeld worden. Aftrap 20:00 uur (LIVE op ESPN3)

We are ready!

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss had moeite om door de defensie muur van Helmond heen te komen. In de eerste helft gebeurde er vrij weinig. Het lukte beide ploegen niet om veel grote kansen bij elkaar te spelen, waardoor er na negentig minuten 0-0 op het scorebord stond. De grootste kansen van de wedstrijd waren wel voor TOP. Na een mooie aanval kwam via links was het Sekou Sylla die bal hard op goal schoot, maar vanuit deze hoek was het haast onmogelijk. In de laatste minuut was het Richonell Margaret die de winnende op zijn voet had en TOP nog naar een overwinning had kunnen schieten, maar deze bal ging hoog over.

FC Den Bosch

De tegenstander van vrijdagavond is te vinden op de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie. Na een moeizame start weten de Bosschenaren de laatste weken de weg naar boven te vinden op ranglijst. FC Den Bosch heeft in vijftien wedstrijden zeven keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en zeven keer verloren. Een speler om in de gaten te houden is aanvaller Roy Kuijpers. Hij wist dit seizoen al negen keer te scoren en was één keer de aangever. Afgelopen maandag wist FC Den Bosch uit met 0-1 te winnen van MVV, waardoor zij de goede reeks voortzetten.

Historie

Op de vorige ontmoeting kijken we niet met een goed gevoel terug. Er werd uit in Den Bosch met 1-0 verloren in 93ste minuut door een penalty. Van de laatste tien ontmoetingen wisten de Ossenaren slechts twee wedstijden te winnen van de Bosschenaren. Er werd drie keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren. Het wordt dus weer tijd voor een overwinning in deze derby!

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen FC Den Bosch alleen zonder Stephen Buyl moeten stellen. Hij is nog steeds herstellende van zijn knieblessure.

De derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. De wedstrijd is live te volgen op ESPN3! Op ons twitteraccount @topossofficial kunt u ook een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?