Home > Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing FC Den Bosch – TOP Oss

2 oktober 2019

Opnieuw spelen we tegen een Brabantse ploeg, maar niet zomaar één. Aanstaande vrijdag is het namelijk Derby Day! TOP Oss reist dan af naar De Vliert voor het treffen met rivaal FC Den Bosch, aftrap 20.00 uur.

Tekst: Kenny Boons

Zuur. Dat was het veelgebruikte woord waarmee de thuisnederlaag tegen NAC Breda werd omschreven. Heel lang had TOP zicht op een goed resultaat – en daar had het ook recht op – maar in de slotseconde van het duel scoorde invaller Filipovic, waardoor NAC er met de punten vandoor ging. Hoe onfortuinlijk ook, de knop moet om naar de belangrijke wedstrijd van vrijdag.

FC Den Bosch en TOP Oss hebben evenveel punten én een gelijk doelsaldo van -2. Het elftal van oud-speler Erik van de Ven staat toch een plekje hoger omdat het vaker gescoord heeft.

Rechterrijtje
TOP Oss en FC Den Bosch staan allebei in het rechterrijtje. Net als TOP, heeft ook FC Den Bosch zeven punten uit acht wedstrijden. De Bosschenaren staan echter één plekje hoger op de ranglijst: 13e. Ook FC Den Bosch wist het vorige duel niet te winnen. Tegen Jong AZ werd het 2-2. Onze aankomende tegenstander wist dit seizoen pas één keer te winnen, dat was een 4-0 thuiszege op MVV.

De moeizame start van FC Den Bosch staat in schril contrast met vorig seizoen. De Bosschenaren kende toen een uitstekende eerste seizoenshelft, stonden met de winterstop bovenaan en werden zelfs betiteld als kampioenskandidaat. Uiteindelijk eindigde FC Den Bosch op de vierde plaats en strandde het in de halve finale van de play offs tegen Go Ahead Eagles.

Sterke Verbeek
Daar waar ze in Den Bosch op een betere start zullen hebben gehoopt, is Danny Verbeek uit de startblokken geschoten. De 29-jarige middenvelder is betrokken bij zes van de veertien gemaakte Bossche doelpunten. Hij scoorde drie keer en gaf drie assists. Ondanks de stroeve opening lijkt FC Den Bosch zich met spelers als Alexander Laukart (FC Twente), Jizz Hornkamp (SC Heerenveen) en Paco van Moorsel (Go Ahead Eagles) aardig te hebben versterkt. Een andere opvallende naam in de selectie is Lars Miedema. De 19-jarige spits tekende deze zomer zijn eerste profcontact bij FC Den Bosch en is (inderdaad) de jongere broer van Oranje-Leeuwin Vivianne Miedema.

Bijna vijftig duels
Vrijdag wordt het de 48e keer dat beide ploegen elkaar in een onderling duel ontmoeten. FC Den Bosch ging er vaker met de winst vandoor: 25 om 13 overwinningen. Vorig seizoen werden beide duels door de Bosschenaren gewonnen. In De Vliert werd het zelfs 3-0.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?