Home > Voorbeschouwing Excelsior – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Excelsior – TOP Oss

6 november 2020

Na de nederlaag tegen De Graafschap richten de Ossenaren zich op de tiende wedstrijd van het seizoen. Aankomende dinsdag speelt TOP Oss de uitwedstrijd tegen Excelsior. Om 18:45 zal er in het Van Donge & De Roo Stadion worden afgetrapt.

Vorige week vrijdag ging de ploeg van Klaas Wels in de slotfase onderuit tegen De Graafschap. Echter wisten de Ossenaren het wel weer een tegenstander van formaat het lastig te maken. Dat gevoel neemt TOP Oss me naar dinsdag, want met deze instelling kan de ploeg van Klaas Wels het iedereen lastig maken.

Na puntenverlies tegen De Graafschap, gaan we weer voor de winst!

Foto’s: Bert van Berkum

Excelsior
De ploeg uit Kralingen is het seizoen wisselvallend begonnen. Met vier overwinningen, twee gelijke spelen en vier nederlagen staat Excelsior na tien speelrondes op een negende plek. De laatste wedstrijden hebben de Rotterdammers de lijn naar boven ingezet. In de laatste drie competitiewedstrijden kregen ze nul tegendoelpunten en wonnen ze twee keer.

Excelsior bezit op dit moment over de topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie: Elías Már Ómarsson. De spits scoorde in de eerste tien wedstrijden tien keer. Tegen Almere City FC produceerde Ómarsson een hattrick en tegen FC Den Bosch scoorde hij in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de winnende voor de Rotterdammers.

Weerzien met oude club
Voor Lars Hutten is het dinsdag een speciale wedstrijd. Hij keert eenmalig terug bij de club waar hij tussen 2013 en 2015 speelde. Lars Hutten speelde daar in totaal 36 wedstrijden en was goed voor twaalf goals.

Eerdere ontmoetingen
TOP Oss en Excelsior hebben al 27 keer de strijd met elkaar mogen aangaan. Negen keer gingen de Ossenaren er met de punten vandoor, drie keer werden de punten verdeeld en vijftien keer won Excelsior het duel. Afgelopen seizoen verloor TOP Oss in eigen huis met 0-2 van Excelsior. De wedstrijd in Rotterdam ging door de stilgelegde competitie niet door.

Het duel van dinsdagavond (aftrap 18:45) staat onder leiding van scheidsrechter Nagtegaal. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...