Home > Voorbeschouwing Excelsior – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Excelsior – TOP Oss

5 augustus 2021

Welkom terug Ossenaren, het is weer zover! Een nieuw seizoen, nieuwe tegenstanders, nieuwe spelers, een nieuwe trainer en bovenal: nieuwe kansen! Na een succesvol seizoen dat afgesloten werd met een plek in het linkerrijtje, waait er nu een frisse wind door het Frans Heesen Stadion. We gaan er, samen met jullie support, weer alles aan doen om ook dit seizoen tot een succes te maken!

De selectie van Bob Peeters heeft een intensieve voorbereiding achter de rug. Op 23 juni stond de eerste training op het programma, waarna er meerdere oefenwedstrijden werden afgewerkt in de ruim zes daaropvolgende weken. Eredivisionisten AZ en SC Heerenveen bleken te sterk voor TOP Oss, al moet gezegd worden dat dit nog niet zo eenvoudig ging voor beide ploegen. Tegen O.S.S.’20 werd teleurstellend gelijk gespeeld, maar van Cluzona, Waasland Beveren en Jong FC Utrecht werd allen gewonnen! Vrijdag is het eindelijk weer tijd voor het echte werk; we trappen de competitie af tegen Excelsior!

Kom op TOP!

Foto’s: Bert van Berkum

Excelsior

Het afgelopen seizoen verliep vrij teleurstellend voor Excelsior. Met de ambities om weer terug te keren op het hoogste niveau, lijkt een 9e plek op de ranglijst, met één punt meer dan TOP Oss, toch niet wat ze ervan gehoopt hadden. De voorbereiding van de Rotterdammers verliep tot nu toe ook nog niet vlekkeloos; er werd verloren van Winkel Sport, Willem II en Sparta Rotterdam. Jong FC Utrecht werd op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Oude bekende

Waar smaakmakers Elías Már Ómarsson, Joël Zwarts en Luigi Bruins vorig seizoen nog de lijnen uitzetten binnen het veld, zal dit nu van andere spelers moeten komen; het drietal trok namelijk deze zomer de deur achter zich dicht in Rotterdam. In totaal vertrokken er zestien spelers en bewandelden er tot nu toe pas zeven spelers het pad de andere kant op. Eén van deze zeven spelers is absoluut geen vreemde voor ons. Doelman Bo Geens, die vorig seizoen geen minuut miste bij TOP Oss, tekende deze week een contract bij Excelsior. Het is dus een snel weerzien met Bo!

Historie

Vorig seizoen verliepen de wedstrijden tegen Excelsior niet erg succesvol. In november werd er met 3-0 verloren in Rotterdam door een hattrick van Elías Már Ómarsson. Begin dit jaar stonden beide ploegen wederom tegenover elkaar. Een doelpunt van Dennis van der Heijden bleek niet voldoende om Excelsior van de winst af te houden: 1-3.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti. De wedstrijd is te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Wil jij mee naar Rotterdam om onze mannen te steunen? Dat kan! Meer informatie vind je via de volgende link: https://toposs.nl/vrij-vervoer-naar-excelsior-verkoop-online/

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...