Home > TOP vol vertrouwen naar Eindhoven: “Wij moeten vooruit durven gaan”
NIEUWS
TOP vol vertrouwen naar Eindhoven: “Wij moeten vooruit durven gaan”
13 oktober 2022

Trainer Kristof Aelbrecht wil de laatste restjes twijfel bij zijn team wegnemen, zodat zijn spelers op bezoek bij FC Eindhoven wel het resultaat kunnen boeken dat zij verdienen. Aelbrecht: “We hebben er deze week op gehamerd vooral te doen.”

Lorenzo Piqué heeft wat vragen voor de arbitrage in de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven

Lorenzo Piqué heeft wat vragen voor de arbitrage in de vorige wedstrijd tegen FC Eindhoven

“Winst of verlies bepaalt de stemming”, stelt Kristof Aelbrecht vast. Het verbaast de hoofdtrainer van TOP Oss dan ook niet dat er na het laatste fluitsignaal thuis tegen MVV, weinig vrolijk gezichten onder zijn equipe te vinden waren. Dat was een week eerder na de drie punten in Helmond nog heel anders. “Tegen Helmond Sport speelden we minder, maar was de stemming positief gedurende de week. Zo gaat dat in het voetbal, want het gaat om winnen. Maar uiteindelijk merkte je al snel na de wedstrijd bij spelers, staf en supporters, dat de manier waarop de tweede helft verliep wel naar tevredenheid was.” 

Wat heet, de club speelde na een eerste helft waarin de ploegen gelijkwaardig waren, misschien wel haar beste tweede helft van het seizoen tot nu toe. Kans na kans werd gecreëerd, maar elke doelpoging bleek uiteindelijk vruchteloos. “Tegen MVV moesten we een doelpunt incasseren en gaan we toch door, dat moeten we doorzetten. Constant, wat er ook gebeurt in de wedstrijd”, vindt de coach. De Ossenaren lieten vorige week weliswaar punten liggen, maar Aelbrecht wil dat zijn spelers zelfvertrouwen putten uit de manier waarop zij speelden. “Daar begint het bij; het vertrouwen hebben om dingen uit te voeren. Vooruit durven gaan, niet te veel twijfel. Soms is die er wel, en we hebben er deze week op gehamerd vooral te doen.”

Energie en passie
FC Eindhoven beëindigde het vorige seizoen met een bewonderenswaardige derde plek op de ranglijst. Dat elan zakte dit seizoen niet weg. Tot vorige week was de ploeg van trainer Rob Penders nog ongeslagen, toen het uit tegen ADO Den Haag de eerste nederlaag te verwerken kreeg. De drie speelrondes daarvoor leverden de inmiddels als vierde geklasseerde Eindhovenaren door drie gelijke spelen evenveel punten op. “De meest recente fase draaien ze wat minder goed, en dat biedt voor ons mogelijkheden. Er liggen altijd ruimtes op het veld die je moet benutten. Wij moeten gewoon met dezelfde energie en passie spelen als we tegen MVV hebben gespeeld.”

Jearl Margaritha is daarbij vanwege een kuitblessure afwezig. Joep van der Sluijs voegt zich na vorige week aan de kant te hebben gezeten wel weer bij de selectie. Aelbrecht heeft er het volste vertrouwen in, dat hij met de selectie die voorhanden is een mooi resultaat boeken kan in het Jan Louwers Stadion. “De jongens zijn zich ervan bewust, en wij ook, dat we ons moeten belonen met datzelfde spel. We moeten doorpakken. Dan komt die overwinning wel, als je het op deze manier doet. Daar ben ik van overtuigd.”

Ilounga Pata

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?