Home > Voorbeschouwing DE GRAAFSCHAP – TOP OSS
NIEUWS
Voorbeschouwing DE GRAAFSCHAP – TOP OSS
28 januari 2021

Ondanks het goede spel van afgelopen weekend tegen Excelsior, bleven we helaas toch met lege handen achter. Aankomende vrijdag is het de taak om dit goede spel vast te houden en vol voor een resultaat te knokken. We treffen vrijdag een tegenstander van formaat: De Graafschap. Er zal om 21:00 uur worden afgetrapt in Doetinchem. 

Lion, Cas, Kyvon, Jan, Sjoerd  en Jordy hebben vrijdag een weerzien met hun oude club.

Foto’s: Bert van Berkum

De Graafschap

De huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie is aan een goede serie bezig. Van de laatste zeven wedstrijden werd er maar één wedstrijd verloren. Door die goede serie strijden ze nog steeds mee voor de promotie plekken om terug te keren naar de Eredivisie.

Dat De Graafschap in een goede vorm zit bleek zondag maar weer eens. Toen werd er met 1-4 gewonnen bij concurrent FC Volendam.

Woensdag presenteerde De Graafschap een nieuwe speler. Clint Leemans speelt het komende halfjaar bij de Doetinchemmers en kan vrijdag al zijn opwachting in de ploeg van Mike Snoei gaan maken.

De Graafschap heeft met Ralf Seuntjes een ware doelpuntenmaker in huis. De spits scoorde dit seizoen al dertien keer en staat daarmee op de derde plek in het topscorers klassement. Helaas voor de superboeren moet “The Seun Of God” het duel van morgen missen vanwege een blessure.

Weerzien met oude club

Voor veel spelers zal het vrijdag een speciale wedstrijd worden. Zo hebben Lion Kaak, Cas Peters, Kyvon Leidsman, Jan Lammers, Sjoerd Overgoor en Jordy Rondeel een weerzien met hun oude club. Zowel Kyvon Leidsman en Jordy Rondeel speelden in de jeugd bij de Superboeren. Lion Kaak kwam tot 53 wedstrijden in het eerste van de Graafschap, Cas Peters scoorde vijf keer in 29 wedstrijden en Sjoerd Overgoor kwam tot 38 wedstrijden.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss en De Graafschap zijn al 22 keer de strijd met elkaar aangegaan. Vijf keer wonnen de Ossenaren, vier keer eindigde het in een gelijkspel en dertien keer wonnen de Superboeren. Veel fans zullen terugdenken aan 2 december 2016. Toen wonnen de Ossenaren, mede door een hattrick van Tom Boere, met 3-5 bij De Graafschap!

Het duel van vrijdagavond (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Bos. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 2.

Op naar Doetinchem!!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY

Ondanks een sterke wedstrijd met goed veldspel, gingen de Ossenaren uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zaterdag wacht er weer een...