Home > Voorbeschouwing De Graafschap – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing De Graafschap – TOP Oss
14 april 2022

De ploeg van Bob Peeters verkeert de laatste weken in een goede vorm. Met zes punten uit drie wedstrijden kan er gesproken worden van een prima reeks. Afgelopen vrijdag was TOP Oss met 2 – 0 te sterk voor het Jong PSV van Ruud van Nistelrooij, waardoor zij twee plekken wisten te stijgen op de ranglijst. Aankomende vrijdag staat ons een lastige uitwedstrijd te wachten. Dit keer reizen we af naar Doetinchem, waar ons het duel met De Graafschap te wachten staat.

Klaar voor de volgende drie punten!

Foto’s: Bert van Berkum

Vorm

TOP Oss heeft een knappe overwinning op Jong PSV weten te boeken. Hiermee zijn er in de laatste drie wedstrijden zes punten behaald. In de slotfase van het seizoen staan er voor de Ossenaren nog twee lastige uitwedstrijden op het programma, waaronder de wedstrijd van morgen tegen De Graafschap. Op vrijdag 29 april speelt TOP Oss in Breda tegen NAC Breda, dit maakt dat de mannen van Bob Peeters een zwaar seizoeneinde te wachten staat.

De Graafschap

De Graafschap is aan een mindere periode bezig, van de laatste vijf wedstrijden wisten de superboeren er maar één te winnen. Afgelopen vrijdag werd er met 3 – 1 verloren van
FC Volendam. Normaal gesproken zou je op zo’n moment niet spreken van een slecht resultaat, mocht het niet zo zijn dat de ploeg van Wim Jonk de laatste tijd niet in vorm was.
De Graafschap verliest over het algemeen niet vaak, toch staat de ploeg van interim-trainer Jan Vreman op een teleurstellende negende plaats. Kort na het afscheid van Peter Bijvelds komen we onze oud-directeur weer tegen, ditmaal in dienst van de Superboeren.
De Graafschap is bekend terrein voor een aantal huidige selectiespelers. Jan Lammers en Lion kaak hebben een verleden bij de superboeren. Jan speelde in totaal 13 wedstrijden, Lion wist in twee periodes 53 wedstrijden te spelen. Centrumspits Kyvon Leidsman heeft ook een verleden bij De Graafschap, hij kwam 35 keer uit voor de beloften van de club uit Doetinchem. Onze nummer 39 zat een aantal keer bij de wedstrijdselectie, echter is het hierbij gebleven en heeft hij geen speelminuten gemaakt.

Statistieken

Joey Konings is iemand om in de gaten te houden, met zeven goals is hij de topscorer van de Superboeren. Giovanni Korte en Jonathan Opoku geven de meeste assists. Beide spelers hebben op het moment vier assists achter hun naam staan. De Graafschap weet met enkele regelmaat het doel schoon te houden, alleen FC Emmen wist vaker de nul te houden. De ploeg van Jan Vreman haalt dit seizoen meer punten tijdens uitwedstrijden dan bij de thuiswedstrijden. Op vreemde bodem wist de ploeg uit Doetinchem 32 punten te sprokkelen, terwijl er bij thuiswedstrijden maar 19 punten behaald zijn.

Historie

De wedstrijd De Graafschap – TOP Oss is in totaal tien keer eerder gespeeld. Over het algemeen winnen de Ossenaren niet vaak in Doetinchem. In alle eerdere ontmoetingen wist TOP Oss slechts één keer te winnen, daar staan zeven nederlagen en twee gelijkspellen tegenover. Eerder dit seizoen waren de Superboeren met 0 – 3 te sterk voor Bob z’n mannen. De enige keer dat we de punten mee naar huis namen was in het seizoen 2016/2017. Deze wedstrijd was een waar spektakelstuk, waarin maar liefst acht keer werd gescoord. Mede door een hattrick van Tom Boere wisten we met 3 – 5 te winnen. De andere doelpuntmakers aan de kant van de Ossenaren waren Fatih Kamaci en Justin Mathieu.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Voorbeschouwing TOP Oss – Willem II

Vandaag is het weer tijd voor een Brabantse derby. Het Willem II van trainer Kevin Hofland komt op bezoek in Oss. De wedstrijd zal om 21.00 uur worden afgetrapt in het Frans Heesen...