Home > Voorbeschouwing Almere City – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Almere City – TOP Oss

13 september 2020

Na de 3-0 nederlaag tegen Roda JC, hopen de Ossenaren zich te revancheren tegen Almere City. Aankomende dinsdag om 18:45 zal de aftrap zijn in het Yanmar stadion.

Afgelopen week verloor TOP Oss met 3-0 bij Roda JC. De Ossenaren speelden fris en optimistisch voetbal, ondanks het optimistische voetbal werd er wel verloren. De Ossenaren kregen in tien minuten drie tegengoals wat de ploeg van trainer Klaas Wels de das om deed.

Voor o.a. Kyvon Leidsman wordt het een weerzien met zijn oude club.

Foto’s: ProShots & Bert van Berkum

De tegenstander van dinsdag is een ambitieuze club, ze hebben de ambitie uitgesproken om binnen een paar jaar de stap naar de Eredivisie te maken. TOP Oss mag dinsdag aantreden in het nieuwe verbouwde stadion, wat nu plek heeft voor 4.501 mensen. Almere City eindigde vorig seizoen op een negende plaats, dit seizoen hopen ze dat te verbeteren en mee te doen om de promotie plekken. De ploeg van trainer Ole Tobiasen is echter goed aan het seizoen begonnen, na een 0-0 gelijkspel, won het afgelopen weekend in een doelpuntenfestijn met 4-6 van Excelsior.

TOP Oss en Almere City zijn al 28 keer de strijd met elkaar aangegaan, waarvan Almere City er vijftien keer met de volle buit vandoor ging. De Ossenaren wonnen tien keer en drie keer eindigde het in een gelijkspel. Het afgelopen seizoen verloor TOP Oss in de eerste seizoenshelft met 3-0 in Almere. De wedstrijd in de tweede seizoenshelft, die in Oss zou gespeeld worden, is niet doorgegaan vanwege het coronavirus.

Een speler om in de gaten te houden aan de kant van Almere City is spits Thomas Verheydt. Het afgelopen seizoen scoorde de spits tien keer. Dit seizoen is de sterke spits van Almere City met twee goals in de eerste twee wedstrijden goed aan het seizoen begonnen.

Voor Ronald Koeman, Kyvon Leidsman en Dennis v/d Heijden is dit een speciale wedstrijd, aangezien ze aankomende dinsdag een weerzien hebben met hun oude club. Zowel Ronald Koeman en Kyvon Leidsman speelden in de jeugd van Almere City. Dennis v/d Heijden speelde in het seizoen 2017-2018 29 wedstrijden voor Almere City, waarin hij zeven keer scoorde.

Aankomende dinsdag zal scheidsrechter Teuben om 18:45 op zijn fluit blazen en het startsignaal geven. Vanwege de corona-maatregelen mogen er helaas geen uitsupporters meereizen naar Almere. De wedstrijd wordt dinsdagavond live uitgezonden op FOX Sports 1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...