Home > Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss

20 maart 2019

Ondanks het interlandvoetbal dendert de Keuken Kampioen Divisie gewoon door. Aanstaande vrijdag neemt TOP Oss het op tegen Almere City FC, dat dertiende staat.

Tekst: Kenny Boons

Over de wedstrijd van vorige week werd nog lang nagepraat. Mede dankzij de wondergoal van Bryan Smeets won TOP Oss met 2-1 van Jong Ajax. De rood-witten zijn daardoor opgeklommen naar de zesde plaats. De verschillen op de ranglijst blijven echter klein. Almere City FC mag dan weliswaar dertiende staan, de ploeg heeft slecht vier punten minder dan de Ossenaren. De Flevolanders verloren vorige week in eigen huis van Sparta: 1-3.

Niels Fleuren trainde op woensdag samen met Ferry de Regt en Jordie Briels apart van de groep. Voor hun lijkt het duel sowieso te vroeg te komen.

Trainerswissel
Met de huidige positie zou Almere City FC zich dit seizoen niet plaatsen voor de nacompetitie, iets wat niet strookt met de ambities van de club. Begin maart beëindigde de club dan ook de samenwerking met trainer Michael Santoni. De timing was opmerkelijk, want ze hadden juist vier van de laatste vijf wedstrijden winnend afgesloten. Voorlopig neemt voormalig assistent Ole Tobiasen honneurs waar.

Veel tegentreffers
De crux lijkt ‘m bij de club uit Flevoland te zitten in de defensie, want ze kregen al 50 doelpunten (17 meer dan TOP Oss) om de oren. Alleen de vier staartploegen kregen er meer te verwerken. Zelf vinden ze ook vrij gemakkelijk het net. Zij scoorden al 42 keer (negen keer vaker dan TOP). Topscorer is Niek Vossenbelt met zeven treffers. Daarna volgen James Efmorfidis (vijf), Stijn Meijer en Tim Receveur (beiden vier).

Head-to-head
TOP speelde in alle competities (thuis en uit) 26 keer eerder tegen Almere City FC. De balans is licht in het voordeel van onze tegenstander; dertien zeges voor De Almeerders tegenover tien Osse overwinningen. Eerder dit seizoen wist de ploeg van Klaas Wels het thuisduel overtuigend te winnen. Huyesin Dogan was de grote man, hij scoorde beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen wedstrijd.

Op naar Almere!
Nog negen speelrondes te gaan. Daarna willen we een ticket voor de Play-Offs in handen hebben. Steun jij onze mannen? 

Ga mee!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...