Home > Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss
11 augustus 2022

Afgelopen vrijdag pakten de Ossenaren de winst im de seizoensopener tegen Jong FC Utrecht. De selectie van Kristof Aelbrecht was met 3-0 te sterk voor de ploeg uit Utrecht. Aanstaande vrijdag staat de eerste uitwedstrijd van het seizoen op de planning en gaat TOP Oss op bezoek bij Almere City FC.

We gaan opnieuw voor de winst!

Foto’s Bert van Berkum

Almere City FC
Almere City FC is allesbehalve goed begonnen aan aan de competitie. In haar eerste competitiewedstrijd ging het met 3-0 onderuit tegen VVV Venlo. Na deze nederlaag is de ploeg van Alex Pastoor erop gebrand om tegen TOP Oss wél drie punten te pakken, zo verwacht ook Kristof Aelbrecht: “Ik verwacht dat zij aanvallend gaan spelen, aangezien ze de eerste wedstrijd hebben verloren. Ik denk dat ze heel dominant vooruit gaan spelen en ons onder druk zullen zetten.”

Speelwijze
De ploeg uit Oss wil haar eigen spel spelen en het tempo opvoeren ten opzichte van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. “We hebben met een x-aantal spelers gesproken over hoe je als team nóg beter samen kunt werken en waar je tegenaan kunt lopen met positiewisselingen van tegenstanders. Dit zijn dingen die we moeten meenemen in het duel tegen Almere City FC”, aldus hoofdtrainer Aelbrecht.

Oude bekenden
Twee spelers uit de Osse selectie hebben een verleden bij Almere City FC. Kyvon Leidsman speelde 11 wedstrijden voor de beloften van Almere City FC, waarin hij één goal maakte. Jearl Margaritha kwam zowel voor de beloften als voor de hoofdmacht uit. In totaal speelde hij 12 wedstrijden voor De Zwarte Schapen, waarin hij tweemaal trefzeker was.

Selectie
De selectie van TOP Oss heeft een prima voorbereiding achter de rug, wat dan ook terug te zien was in de eerste competitiewedstrijd. Ook op fysiek gebied staat de Osse selectie er goed voor. “Iedereen op Ilounga Pata na. Joshua Sanches is ziek geweest, maar die gaat er nog bijkomen. Voor de rest is iedereen fit en inzerbaar”, bevestigt Aelbrecht.

Spelers om in de gaten te houden bij Almere City FC zijn Lance Duijvenstijn en Ilias Alhaft. Duijvenstijn is een speler die dodelijk kan zijn in de zestiem van de tegenstander en altijd op de juiste plek staat. Alhaft is een technisch begaafde speler die graag vanaf de rechterflank naar binnenkomt om vervolgens op doel te schieten.

Historie
De eerste editie van Almere City FC – TOP Oss werd gespeeld in het seizoen 2005/2006. De oo IIren wonnen met maaor liefst 0-4 van de ploeg uit Almere, die toen nog speelde onder de naam FC Omniworld. In zestien eerdere uitwedstrijden wist TOP Oss er slechts vijf te winnen, werden de punten tweemaal gedeeld en won Almere City FC negen keer. De laatste keer dat TOP Oss er met de punten vandoor ging in Almere was in het seizoen 2015/2016. In de negende minuut opende Felitciano Zschusschen de score, wat later het enige doelpunt van de wedstrijd bleek te zijn.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...