Home > Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Almere City FC – TOP Oss

3 september 2021

Na een zure nederlaag in Wijdewormer hebben de mannen van Peeters de ruggen weer gerecht. In een sfeervol Osse Kuipje werd FC Dordrecht met 3-0 verslagen door doelpunten van Richonell Margaret, Justin Mathieu en Kay Tejan. Daarmee behoudt TOP Oss de 2e plaats en blijft het Jong AZ in de nek hijgen. Aanstaande zaterdag wacht alweer de 5e wedstrijd van dit seizoen. Een lastige uitwedstrijd in het Yanmar Stadion tegen Almere City.

Kyvon Leidsman scoorde vorig seizoen tegen Almere City in het Osse Kuipje.

Foto’s: Bert van Berkum

Almere City

Almere City heeft als club de laatste jaren veel stappen gezet en hun ambities kenbaar gemaakt; binnen een paar jaar spelen op het hoogste niveau van Nederland. Almere City maakte vorig seizoen een sterke start en stond daarmee een lange tijd bovenaan de ranglijst, maar werd het uiteindelijk ingehaald door SC Cambuur. De club uit Almere eindigde op de vierde plaats, waarna het zich ging opmaken voor de play-offs. Een thuiswedstrijd tegen NEC. Deze wedstrijd werd met 0-4 verloren.

Dit seizoen staat er een nieuw gezicht voor de spelersgroep van Almere City, Gertjan Verbeek is aangetrokken als hoofdtrainer. De ervaren trainer moet de ploeg uit Almere naar de eredivisie brengen. De club is echter moeizaam begonnen aan het nieuwe seizoen. Almere City wist afgelopen weekend de eerste drie punten van het seizoen binnen te halen, nadat het ervoor twee keer verloor en één keer gelijk speelde. De laatste wedstrijd werd Roda JC in Kerkrade met 3-4 verslagen door een goal van Jonas Arweiler in de blessuretijd.

Jearl Margaritha

Almere City zal een bekend gezicht tegenkomen. Voor Jearl Margaritha is het weerzien van zijn oude club. Hij maakte deze zomer de overstap van Almere City naar TOP Oss. Margaritha speelde negen officiële duels voor Almere City waarin hij één keer tot scoren kwam. Hij scoorde de 3-3 in de met 4-6 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. Morgen hoopt hij zijn oude ploeg pijn te doen en de drie punten mee te nemen naar Oss.

Historie

TOP Oss en Almere City staan vanavond voor de 31ste keer tegenover elkaar. De laatste wedstrijden bleek de club uit Almere een lastige tegenstander voor TOP Oss. De laatste overwinning van TOP Oss op Almere City was de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd op 17 november 2018, toen Huseyin Dogan de grote man was met twee doelpunten. Het afgelopen seizoen verloor TOP Oss in de eerste seizoenshelft met 3-0 in Almere, deze thuiswedstrijd werd met 2-4 verloren. De doelpuntenmakers in deze wedstrijd waren Philippe Rommens en Kyvon Leidsman. Het wordt voor de ploeg van Bob Peeters dus weer eens tijd om drie punten te pakken tegen de ploeg uit Almere.

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 16:30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. De wedstrijd is live te zien bij ESPN1! De voorbeschouwing van de wedstrijd begint om 16:00 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Alleen online verkoop; NAC Breda thuis

Volgende week zaterdag komt NAC Breda op bezoek in het Osse kuipje. De aftrap van deze wedstrijd zal om 20:00 uur zijn. LET OP! De tickets zijn alleen online verkrijgbaar en NIET aan de...