Home > Voorbeschouwing: Almere City FC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing: Almere City FC – TOP Oss

4 december 2019

Komende vrijdag is het tijd om af te reizen naar Flevoland. Hier neemt TOP Oss het op tegen Almere City FC, de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie.

Met 24 doelpunten voor, 28 tegen en 22 punten in totaal staat de ploeg uit Almere er niet verkeerd voor. Echter kan er niet gezegd worden dat zij in een goede vorm verkeren. In de afgelopen vijf wedstrijden wist Almere City FC slechts één keer de drie punten te pakken. Dit was in de wedstrijd tegen NAC Breda (1-0).

Door: Lotte van den Eertwegh

Danzell Gravenberch voegde zich afgelopen week weer bij de selectie. Met zijn aanwezigheid is iedereen fit voor komende vrijdag en ook zijn er geen schorsingen: Klaas Wels heeft de volledige selectie tot zijn beschikking.

Resultaten Almere

De wedstrijden waarin Almere City FC wist te winnen waren opvallend genoeg allemaal in eigen huis. Ze verloren maar twee wedstrijden en één keer werden de punten gedeeld in het Yanmar Stadion. In uitwedstrijden is Almere City FC minder in vorm. De Flevolanders wisten nog geen één keer te winnen op vreemde bodem.

Eerdere confrontaties

In de onderlinge duels gaat het redelijk gelijk op tussen TOP Oss en Almere City FC. In de laatste zes wedstrijden die de ploegen tegen elkaar speelden werd het twee keer gelijk, twee keer haalde TOP Oss de punten binnen en twee keer gingen Almere City FC ervandoor met de winst. De grootste uitslag is in het voordeel van de Ossenaren. TOP versloeg Almere City FC in het Frans Heesen Stadion met 5-1. Over alle gespeelde onderlinge duels kwam de ploeg uit Almere toch twee keer vaker als winnaar uit de bus.

Verleden

Ronald Koeman jr. heeft een verleden bij Almere City FC liggen. Hij kwam tot het seizoen 2014/15 uit voor de Flevolanders. Daarna liet hij Almere City FC achter zich en maakte hij de overstap naar TOP Oss. Vrijdag keert hij dus terug bij zijn oude club, dit keer om te punten mee te nemen naar Oss.

Topscorers

De topscorer bij Almere City FC is de 22-jarige Shayon Harrison. De linksbenige Engelsman scoorde zeven goals in de zestien gespeelde wedstrijden. Dat is één goal meer dan de (tevens 22-jarige) topscorer van TOP Oss: Philippe Rommens. De teller staat voor hem na de wedstrijd tegen FC Eindhoven op zes doelpunten.

 

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...