Home > Voorbeschouwing AFC – TOP Oss
TOPIC
Voorbeschouwing AFC – TOP Oss
30 oktober 2018

In de tweede ronde van de KNVB Beker treffen we AFC in het Olympisch Stadion van Amsterdam. De inzet: een plek bij de laatste zestien. Beide ploegen zullen met de borst vooruit aan de aftrap staan, want zowel TOP als AFC heeft een goede generale op zak.

Cedric Olondo in duel met een AFC’er in september van het jaar 2010.

Productieve koploper
AFC versloeg GVVV met 4-0 en nam daardoor de koppositie weer over van IJsselmeervogels. De Amsterdammers hebben nu zeven van de tien duels gewonnen en troffen al 29 keer doel. Het elftal van Klaas Wels tankte vertrouwen door N.E.C. Nijmegen met 1-5 van de mat te vegen. “Bijna alles klopte”, blikt de trainer terug. “We hebben vooruit verdedigd, ballen veroverd en in balbezit met lef gespeeld. Het was een lekkere avond.”

Blikvangers
Driekwart van de AFC-goals zijn gemaakt door drie spelers; dé mannen om in de gaten te houden. Raily Ignacio heeft negen keer raak geschoten en de gebroeders Yordi en Kenny Teijsse beide zes maal. Laatstgenoemde kennen we uiteraard, want hij speelde tijdens het seizoen 2012-2013 een half jaar op huurbasis in Oss. Teijsse kwam toen tot dertien wedstrijden en maakte daarin drie goals.

Uli Landvreugd
AFC staat sinds deze zomer onder leiding van trainer Uli Landvreugd. De geboren Amsterdammer heeft het dus meteen goed op de rit. “Ze spelen goed voetbal, beschikken over fysieke kwaliteiten en ze hebben scorend vermogen”, vervolgt zijn collega Wels. “Ik denk dat ze ook in de Keuken Kampioen Divisie een rol van betekenis zouden kunnen spelen.”

Topklasse
Tijdens het seizoen 2010/2011 speelden AFC en TOP twee keer in competitieverband tegen elkaar. In Amsterdam wonnen we met 0-1 dankzij een doelpunt van Jean Black en in Oss werd het 1-1. Magid Jansen (hij maakt nog steeds deel uit van de Amsterdamse selectie) en Dominique Scholten tekenden destijds voor de treffers.

Spanning
Wels verwacht ook dit keer een spannende strijd. “Het is gewoon een sterke tegenstander die top op het bot gewapend zal zijn. We zullen een hoog niveau moeten halen om een ronde verder te komen. Daar gaan we voor.”

Ga je vanavond mee? Klik hier voor de kaartinformatie!

Op naar de volgende ronde!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...