Home > Voorbeschouwing ADO Den Haag – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing ADO Den Haag – TOP Oss
14 januari 2022

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tegen Jong AZ afgelast vanwege te veel coronabesmettingen aan de kant van de Alkmaarders. Dat betekent dat TOP Oss aanstaande zaterdag pas haar eerste wedstrijd van 2022 speelt. Een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Wordt het net zo’n spektakel als de vorige editie tegen de Hagenezen? De wedstrijd is live te volgen op ESPN1! Aftrap 16:30 uur.

De vorige wedstrijd tegen ADO Den Haag was een spektakelstuk dat eindigde in 3-3.

Foto’s: Bert van Berkum

ADO Den Haag

Bij ADO Den Haag is er veel te beleven dit seizoen. De Hagenezen kregen zes punten in mindering, maar staan ondanks die punten in mindering na twintig wedstrijden op een keurige vijfde plek. De ploeg van trainer Ruud Brood wist zelfs de eerste periodetitel binnen te slepen. Voor ADO Den Haag wordt het ook pas de eerste wedstrijd van 2022. De wedstijd tegen Excelsior werd afgelast vanwege te veel coronabesmettingen aan de kant van de Rotterdammers. ADO sluit het jaar 2021 af met een 4-1 overwinning tegen NAC Breda. Twee spelers om in de gaten te houden aan de kant van de Hagenezen zijn Thomas Verheydt en Sem Steijn. Zij zijn samen bij 33 van de 48 doelpunten betrokken dit seizoen.

Historie

TOP Oss en ADO Den Haag stonden zeventien officiële wedstrijden tegenover elkaar. Van die zeventien wedstrijden wist TOP Oss slechts twee keer te winnen. Deze gewonnen wedstrijden waren wel uit in Den Haag. De eerdere ontmoeting van dit seizoen was een spektakelstuk. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord. TOP Oss boog een achterstand drie om, maar kreeg in de laatste vijf minuten toch nog de gelijkmaker om de oren. Doelpunten aan de kant van TOP kwamen van: Stuy v/d Herik (2X) en Tejan.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen ADO Den Haag zonder Stephen Buyl, Justin Mathieu, Kyvon Leidsman Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende zondag (aftrap 16:30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. De wedstrijd is live te volgen ESPN1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...