Home > “Voor structureel succes, moeten we meer kansen creëren”
NIEUWS

“Voor structureel succes, moeten we meer kansen creëren”

14 februari 2020

Afgelopen vrijdag pakte TOP Oss, misschien wel tegen de verwachtingen in, een punt op bezoek in Breda. De ploeg van Wels verzilverde een van de weinige kansen. Het was wederom aanvoerder Rick Stuy van den Herik die het net wist te vinden en Dennis van der Heijden maakte in Breda zijn eerste 90 minuten voor TOP Oss. Aan Klaas Wels de taak om zijn ploeg weer klaar te stomen voor het thuisduel tegen FC Dordrecht.

Als we het hebben over de wedstrijd van afgelopen vrijdag, hoeft de trainer van TOP Oss van de term ‘gestolen punt’ niets te weten. “NAC had natuurlijk meer balbezit, maar naast het doelpunt hebben ze misschien twee grote kansen gehad. Meer niet.” In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Hiervoor geeft Wels de complimenten aan zijn ploeg. “Maar”, vervolgt de oefenmeester zijn verhaal, “als we structureel succesvol willen zijn, moeten we gewoon meer kansen gaan creëren.”

Bakx heeft vier seizoenen in het rood-wit achter de rug. De frivole linkspoot speelde in Oss 141 wedstrijden, scoorde 20 maal en gaf talloze assists.

Punt mee uit Breda
“Ik vond dat wij de eerste helft te weinig druk op de achterste lijn van NAC Breda kregen. Hierdoor kwamen wij met onze laatste lijn eigenlijk op de zestien meter te spelen. Daarnaast vond ik dat we met name aan de bal, als we deze veroverden matig waren.” Het was voor de oefenmeester duidelijk dat er de tweede helft wat moest veranderen. Dijkhuizen en Van der Sluijs gingen meer druk zetten, waardoor de Ossenaren niet zover achteruit gedrongen werden. “Je zag dat we eerder de ballen veroverden en daardoor werden de ruimtes op het veld groter. We waren in fases dan prima aan de bal en het wedstrijdbeeld kantelde,” aldus Klaas Wels.
De verse kracht Dennis van der Heijden was tegen NAC Breda 90 minuten lang te vinden in de voorhoede van TOP Oss. Dat hij de hele wedstrijd volmaakte betekent dat dit een fitte speler is. Wels: “Hij was belangrijk in het druk zetten en hielp daarmee onze verdediging en middenvelders. Ook was hij sterk aan de bal en omdat hij de duels aanging kon de centrale verdediging van de tegenstander niet direct de bal terug brengen naar onze laatste lijn. De bal viel in het middenveld en daar kon gespeeld worden voor de zogenaamde tweede bal.” Er kan dus tevreden terugkeken worden op het debuut van Van der Heijden.

Altijd gaan voor het hoogst haalbare
Het contact tussen TOP Oss en FC Dordrecht is goed, de twee ploegen treffen elkaar vaker voor oefenwedstrijden. Echter gaat de wedstrijd van vrijdag weldegelijk ergens om. Het wordt ook wel ‘de strijd in de onderste regionen’ genoemd, maar dat legt voor Wels en zijn mannen geen extra druk op: “Wij gaan deze wedstrijd niet anders in dan anderen. We willen altíjd een zo goed mogelijk TOP Oss neerzetten en gaan voor het hoogst haalbare.” Natuurlijk zal er rekening gehouden worden met verschillende scenario’s, vooral gezien dit weer een tegenstander is waar afgelopen week een trainerswissel heeft plaatsgevonden. “Wat ik niet weet, kan ik me ook niet op voorbereiden. Maar FC Dordrecht is een prima voetballende ploeg, waarbij het scorend technisch niet mee zit. Hier hopen we ons voordeel mee te doen en vrijdag de drie punten te pakken.” Met het bezoek van FC Dordrecht komt er een oude bekende langs in Oss. Danzell Gravenberch maakte in januari de overstap en zal het nu opnemen tegen zijn oude ploeg. Dit is leuk, maar zoals Klaas Wels zegt: “We hopen dat hij het heel goed doet bij Dordrecht, maar vanavond een stukje minder natuurlijk.”

Blessures
Bij TOP Oss zit Giovanni Büttner nog steeds aan de kant met een blessure. Ook is het nog niet zeker of Wels kan beschikken over Pieter Langedijk en Dennis Hettinga.

Focus!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...