Home > Volendam kopje onder in Osse kuipje, 2- 0!
Volendam kopje onder in Osse kuipje, 2- 0!

Pas voor de tweede keer in onze historie wisten wij Volendam thuis te verslaan. Dat deden we volkomen verdiend op een qua weer redelijk bizarre tweede paasdag.
Zo startte het paasweekeinde in mineur en eindigde het met terechte blijdschap.

Dennis van der Heijden zag in een hoge lange bal zijn kans schoon.

Foto’s: ProShots

Strijdlust
In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Volendam liet bij vlagen zien dat zij technisch erg vaardig zijn. Echter, TOP Oss liet ook vaak haar prima veldspel zien en leek continu wat scherper dan de gasten uit Volendam. Zo profiteerden wij in de persoon van Livio Milts van een fout in de Volendamse verdediging nadat wij wederom heel hoog druk zetten. Milts bleef enorm koel en scoorde schitterend. 1-0. Deze stand prijkte ook op het scorebord bij rust. Een goede tussenstand.

Terechte winst
Na de pauze voerden de gasten de druk op. Dat leverde wel enkele hachelijke momenten op maar op een of andere wijze leek een grotere voorsprong steeds zeker zoveel in het bereik dan een gelijkmaker.
Er zat simpelweg meer passie en bereidheid in ons spel. Volendam oogde wat nonchalant. Dat straften wij in een van onze spaarzame kansen in de tweede helft in de 80e minuut resoluut af. De goed spelende Dennis van der Heijden zag in een hoge lange bal zijn kans schoon. De Volendamse doelman kwam een fractie te laat en torpedeerde onze spits. Van der Heijden maakte de strafschop zelf. 2-0.
Na deze treffer was het pleit wel beslecht al kregen de Volendammers in de allerlaatste seconde nog een enorme kans. Wederom een uitstekende overwinning van onze ploeg. We delen de 10e plek en stijgen hard in de strijd om de laatste periode.

Komende vrijdag spelen we uit tegen Jong Ajax om 20:00 uur.

Livio Milts profiteerde van een fout in de Volendamse verdediging nadat wij wederom heel hoog druk zetten en scoorde de 1-0!