Home > Voetbal Is Van Iedereen
NIEUWS
Voetbal Is Van Iedereen
13 oktober 2022

Dinsdag 11 oktober was het internationale coming-out day, en daarom spelen komend weekend alle aanvoerders met de speciale ‘One Love’ band om de arm. Dat geldt uiteraard ook voor captain Rick Stuy van den Herik, die de Ossenaren weer aanvoert in het uitduel met FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion zullen vrijdagavond ook cornervlaggen in regenboogkleuren te zien zijn, en dragen beide trainers een regenboogspeldje.

De voetbalclubs geven hiermee een signaal af dat het mooiste spel ter wereld van iedereen op die wereld is. Er zijn immers nog genoeg plekken waar dat niet vanzelfsprekend is, en mensen vanwege hun geaardheid, gender, ras of religie vervolgd worden op allerlei manieren. We zijn er in ons land trots op dat we vaak vooropgelopen hebben in het accepteren van hoe mensen hun leven willen leven, maar ook hier is nog veel te winnen. Nog altijd zijn er stellen die niet hand in hand over straat durven lopen, en mensen die een deel van wie ze zijn verborgen houden voor vrienden en familie. Dat zou niet nodig moeten zijn. Zeker niet in de stadions, waar iedereen supporter is van de club waar je hart voor klopt.

TOP Oss is Klein Maar Dapper. En staat voor een wereld waarin niemand bang is om zichzelf te zijn.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.Β  π“πŽπ 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞π₯π₯𝐞 𝐬𝐞𝐒𝐳𝐨𝐞𝐧𝐀𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫π₯𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🀩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...