Home > Vergeefse strijd om puntje te pakken op de Vijverberg
NIEUWS
Vergeefse strijd om puntje te pakken op de Vijverberg
28 oktober 2022

Een wat fletse openingsfase werd opnieuw opgevolgd door een tweede helft die meer strijd kende. De 1-0 achterstand kon er echter niet meer mee weggepoetst worden, en werd in blessuretijd nog door De Graafschap verdubbeld.

FAMILIE TEJAB, BLIJF STERK. WIJ STAAN ACHTER JULLIE

Dean van der Sluys jaagt op de bal in duel met De Graafschap

De wedstrijd was al bij de achtste minuut aangekomen, toen de Osse supporters eindelijk onder luid kabaal het uitvak binnen kwamen gestormd. “We are Oss, we are Oss, we are Oss”, klonk het even plotsklaps als luidkeels. De buschauffeur dacht een sluiproute te kennen die uiteindelijk nogal ongunstig uitviel. Ze waren nog op tijd om te zien hoe De Graafschap een counter inzette, die eindigde met een val van Camiel Neghli net binnen het strafschopgebied.

Scheidsrechter Jesse Rozendal zag er voldoende aanleiding in om de bal op de stip te leggen. Oud-speler van TOP Oss Danzell Gravenberch plantte de bal hard in de rechterhoek. Keeper Thijs Jansen dook nog de juiste kant op, maar het schot was te scherp om de 1-0 te voorkomen. Na iets minder dan een half uur werd TOP eindelijk ook gevaarlijk, toen Toshio Lake op aangeven van Jearl Margarita nipt naast het doel trapte.

Enkele minuten later brak Jearl Margaritha zelf door in het strafschopgebied. Ook hij ging wat makkelijk naar de grond, maar ditmaal ging daar volgens Rozendal geen overtreding aan vooraf. Vlak voor rust combineerden Gravenberch en Neghli zich een weg naar voren. De aanval eindigde met een fraai schot van die laatste, en een nog fraaiere redding van Jansen. De schade bleef zo beperkt tot een enkel doelpunt, waardoor TOP na de thee nog volop in de race was voor een resultaat.

Tweede helft met meer overtuiging
Die overtuiging had de ploeg bij aanvang van de tweede akte zelf ook. Margaritha soleerde over tientallen meters richting het Doetinchemse doel, om er vervolgens rakelings over te schieten. Het was het startschot van een lange fase waarin de wedstrijd meer in evenwicht en verschillende kansen zich aan beide zijdes voordeden. Na een uur was het wéér Margaritha die dichtbij de gelijkmaker was. Een voorzet van Lake schopte hij op meters van het doel via een Achetrhoeks been over de achterlijn.

Trainer Kristof Aelbrecht poogde door achtereenvolgens Richonell Margaret, Ilounga Pata en Thomas Beekman het veld in te sturen ten faveure van Joep van der Sluijs, Dean van der Sluys en Ömer Gündüz, zijn ploeg te verfrissen. In de eind fase gooide de Ossenaren alles of niets door met Kyvon Leidsman nog een nieuwe spits in te brengen. Het bleek tevergeefs. De Osse equipe ging op volle kracht voor de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus toen Hicham Acheffay in blessuretijd de 2-0 scoorde. Alle punten bleven daardoor op De Vijverberg.

De reacties van trainer Kristof Aelbrecht en Joep van der Sluijs zijn hieronder te bekijken.