Home > Verdiende zege bij Helmond Sport
NIEUWS

Verdiende zege bij Helmond Sport

22 september 2019

TOP Oss heeft drie razend belangrijke punten bij kunnen schrijven. De rood-witten speelden zaterdagavond alleraardigst en wonnen terecht met 0-2. Door de zege klimt TOP zes plaatsen naar plek 13.

Lorenzo Piqué maakte misschien niet het doelpunt van het seizoen, maar belangrijk was ie wel.

Frisse start
De mannen van Klaas Wels begonnen overtuigend aan het Brabantse onderonsje. Zij grepen Helmond bij de keel en lieten het balletje van voet naar voet gaan. Dat zorgde ook al vroeg voor dreiging, maar Cas Peters werd twee keer goed verdedigd voordat-ie echt gevaarlijk werd.

Ook al raakte het duel na het eerste kwartier meer en meer in evenwicht, bleven er kansen komen voor TOP. Een verrassend schot van Peters zeilde een half metertje over en een poging van Lion Kaak werd ternauwernood geblokt. Helmond Sport-verdediger Nick de Louw was ook dichtbij de openingstreffer, maar hij kopte naast het doel van Ronald Koeman.

Halverwege het eerste bedrijf was het opnieuw Helmond-plaag Peters die het de verdediging lastig maakte. Hij ontsnapte op de achterlijn, maar vond geen medespeler die de bal een zetje kon geven.

Lucky Piqué
Na een klein half uur spelen was het dan toch raak. Met wat mazzel. Lorenzo Piqué mocht van een kleine 20 meter uithalen en zag goalie Stijn van Gassel vervolgens grabbelen. Tussen de armen van de keeper door rolde de bal tergend langzaam binnen: 0-1.

Marge van twee
Het was Piqué’s vierde doelpunt in 202 wedstrijden voor TOP; een redelijke zeldzaamheid dus dat de verdediger scoort. En dat geldt ook voor Kaak. De middenvelder maakte dit seizoen zijn eerste treffer tegen Jong AZ en verdubbelde in de 55e minuut zijn productie met een bekeken schot. Hij ontving een corner randje 16 en plaatste de 0-2 in de verre hoek.

Op en neer
Helmond móest nu komen en kwam ook. Eerst ging een gevaarlijke voorzet aan iedereen voorbij en niet veel later raakte Jeff Stans de paal. Het bleef oppassen geblazen, zeker omdat Peters verzuimde het duel te beslissen. De aanvaller verschalkte Van Gassel, maar zag de schuiver op de lijn gekeerd worden door verdediger Daan Klomp. Drie minuten later redde Van Gassel in een één-tegen-één met Peters.

Omdat ook Lars Hutten – met een fraaie harde volley – en Orhan Dzepar ook geen doel troffen, bleef het bij 0-2. Een fijne overwinning.

Scoreverloop
29. Piqué 0-1, 55. Kaak 0-2.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Opdam, Stuy van den Herik, Piqué, Fleuren; O. Rommens, Kaak, Hutten (90+1. Gravenberch), P. Rommens; Peters (73. Overgoor), Büttner (89. Langedijk).

Lekkerrrrrrrrr!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Joshua Sanches voelt zich goed in Oss

Amsterdammer Joshua Sanches speelt sinds dit seizoen is het rood-wit, althans; het rood-wit van TOP Oss! Hij verruilde Sparta Rotterdam voor onze mooie Brabantse club en kwam naar...

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....