Home > Vechtend TOP Oss kan tien man van ADO toch niet de baas
NIEUWSTOPIC
Vechtend TOP Oss kan tien man van ADO toch niet de baas
10 maart 2023
TOP Oss en ADO Den Haag troffen elkaar in een besneeuwd en sfeervol ‘Osse Kuipje’. Het werd een verbeten wedstrijd waar TOP ondanks volop aanvallend spel haar meerdere moest erkennen in tien man uit Den Haag: 2-3.

Terwijl koude vlokken onafgebroken neerdaalden op het Frans Heesen Stadion, betraden de spelers van TOP Oss en ADO Den Haag het veld. Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik werden daarbij gehuldigd als recordhouders met het hoogste aantal wedstrijden in het Osse rood-wit aller tijden achter hun naam. Nadat zij de welverdiende bloemen in ontvangst hadden genomen, kon er afgetrapt worden.

De wedstrijd begon met stevige druk van de Hagenezen, maar het duurde slechts tot de zesde minuut voor TOP de wedstrijd meer in evenwicht wist te brengen. Bradley van Hoeven stuitte middenin het strafschopgebied op doelman Sonny Stevens, die minuten later de thuisploeg opnieuw op zag doemen. Stevens pareerde een schot van Thijs van Leeuwen en pakte daarop ook de rebound van Ömer Gündüz. Kort daarop meldde ADO zich aan de overzijde, maar bleef Thijs Jansen te scherp om te verschalken. Hij tikte een schot van Sellouki over het doel heen, en had de daaropvolgende cornerbal klemvast.

Onnavolgbare rush
Dat was helaas niet het geval bij de hoekschop die ADO in de 28ste minuut nam: Tyrese Asante kopte de 0-1 binnen op aangeven van Ricardo Kishna. In de 39ste minuut applaudisseerde men in het ‘Osse Kuipje’ voor Wesley Putters, supporter van de club die deze week op 39-jarige leeftijd plotseling overleed. Een emotioneel moment dat TOP even wind in de zeilen leek te geven. Margaritha blies zichzelf kort voor rust het strafschopgebied met een onnavolgbare rush van halverwege het veld, om aangekomen voor het doel de bal kalm binnen te stiften.

Rode kaart
De tweede helft was zo’n tien minuten onderweg toen Malik Sellouki de uitbrekende Van Hoeven van achter neerhaalde. Scheidsrechter Erwin Blank trok gedecideerd de rode kaart. De tien man van ADO kregen bijna een poeier van recordhouder Piqué te verwerken, die de bal een meter of wat over het doel jaagde. TOP zette de toon, maar kon ondanks het overtal niet voorkomen dat Zwarts halverwege het tweede bedrijf een corner binnen kopte.

Razendsnelle doelpunten
De gelijkmaker van Kay Tejan liet slechts een paar minuten op zich wachten, maar ADO herpakte de voorsprong nóg sneller. Na de aftrap kliefden zij schrikbarend simpel richting het Osse doel, waar Zwarts zijn tweede treffer claimde. TOP ging ruim twintig minuten lang op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij werd de aanval continu gezocht in een swingende strijd, maar kon het slordig verdedigen bij twee standaardsituaties niet meer gecompenseerd worden.