Home > Spraakmakende rentrees worden niet met winst bekroond
NIEUWSTOPIC
Spraakmakende rentrees worden niet met winst bekroond
26 maart 2023
In het BUKO Stadion leken Telstar en TOP Oss lang op een gelijkspel af te stevenen. Door een pijnlijke tegentreffer in blessuretijd konden de vele rentrees bij Ossenaren echter niet bekroond worden: 1-0.

Tien minuten stonden er op de klok, toen een vrijstaande Jay Kruiver de bal over het Osse doel heen joeg. De eerste echte kans van de wedstrijd was er dus eentje voor de thuisploeg, en de tweede ook. Jayden Turfkruier werd teruggefloten voor buitenspel, maar besloot na dat signaal de bal toch richting doel te trappen. Dat deed het net doelloos bollen.

De Witte Leeuwen speelde vervolgens vaak de lange bal naar voren in de hoop opnieuw zo stekelig uit te komen, maar het was juist TOP dat in de rest van de eerste helft kansen claimde. Zowel Kyvon Leidsman als Arthur Allemeersch scoorden een kwartier voor rust op een haar na. De bal kaatste daarbij zo vaak en op zo’n korte afstand van het doel rond, dat het moeilijk te geloven was dat deze de doellijn uiteindelijk niet passeerde.

Vliegend uit de kleedkamers
Telstar kwam na rust vliegend de kleedkamers uit. De thuisploeg maakte het de Ossenaren tot drie keer toe heel moeilijk. Thomas Oude Kotte zag een harde kopbal door Thijs Jansen gepakt worden. Vijf minuten later pareerde hij een wereldkans van Cain Seedorf, en nog eens vijf minuten later zette hij zijn been voor het schot van de uitgebroken Yahya Boussakou.

Na die fase waarin de doelman zijn ploeg overeind hield, werd het tijd voor een groot aantal rentrees bij TOP Oss. Justin Mathieu, Trevor David en Dean van der Sluys keerden terug na blessureleed overwonnen te hebben en werden samen met Kay Tejan het veld in gestuurd. David kreeg een positie voorin op de rechtervleugel, en met die frisse voorhoede oogde TOP feller en strijdvaardiger. De ploeg hield de bal langer vast, speelde met druk naar voren en het geloof in eigen kunnen groeide zienderogen. Ondanks de grip die daarmee op de laatste twintig minuten verkregen werd, viel de enige goal van de wedstrijd juist aan de overzijde. Glynor Plet sloeg munt uit een verdedigende fout, waardoor Telstar alsnog de drie punten in eigen huis hield.