Home > Vasilios Pavlidis versterkt de verdediging van TOP Oss
NIEUWS
Vasilios Pavlidis versterkt de verdediging van TOP Oss
31 januari 2023
TOP Oss versterkt zich het komende half jaar met de linksvoetige verdediger Vasilios Pavlidis. De 20-jarige Griek wordt gehuurd van AZ, waar zijn oudere broer Vangelis momenteel furore maakt.

Verdediger Vasilios Pavlidis werd geboren in Thessaloniki, maar de Griekse jeugdinternational weet prima waar hij terecht gekomen is. Het is immers niet de eerste keer dit seizoen dat hij in het ‘Osse Kuipje’ te vinden is. In dienst van Jong AZ viel hij er twee weken geleden nog in tijdens de eindfase; de Alkmaarders wonnen uiteindelijk met 1-3. De rest van het seizoen hoopt hij uitslagen echter in het voordeel van de Ossenaren uit te doen vallen, nu er een huurovereenkomst voor het komende half jaar gesloten is.

Oog op de toekomst
“Vasilios Pavlidis is een linker centrale verdediger, die ook op de vleugel uit de voeten kan”, weet technisch directeur Klaas Wels. Spelers op die positie zijn relatief schaars, en dus is Wels benieuwd om hem in zijn verhuurperiode te kunnen meten. “Hij staat verdedigend zijn mannetje, heeft een goed postuur en is snel. Wij hebben nu een half jaar de kans hem te bekijken, ook met het oog op het seizoen daarna.”

Pavlidis arriveerde in de zomer van 2021 bij AZ, waar zijn oudere broer Vangelis in de hoofdmacht speelt. Hij speelde er sporadisch bij het beloftenteam, na eerder de jeugdopleiding van Schalke 04 te hebben doorlopen. In Oss hoopt hij meer minuten te maken. “Ik ben een snelle speler, die goed is in het hoge spel; kopsterk”, aldus de 20-jarige verdediger. “Daarnaast kan ik gevaarlijk zijn bij vrije trappen en corners, en ben ik een sterke, agressieve speler. Bij TOP hoop ik dat in het stadion te gaan laten zien.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...