Home > Van spetterende partij naar pijnlijke onderneming in zeven minuten
NIEUWSTOPIC
Van spetterende partij naar pijnlijke onderneming in zeven minuten
12 februari 2023
Wat begon met een eerste helft waar de vonken vanaf vlogen, eindigde in De Geusselt met een deceptie voor TOP Oss. De Ossenaren openden de score, maar werden in de tweede helft in zeven minuten tijd ontmanteld.


Foto door Bert van Berkum

Voetbal is bijzaak, zo werd nog eens bevestigd door de minuut stilte voor slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië voorafgaand aan de wedstrijd. Maar de belangrijkste bijzaak des levens, werd daarna wel met frisse inzet gespeeld. De jeugdprinsen en -prinsessen van Mestreech een week voor carnaval (of zoals men in Limburg zegt, vastelaovend) verzorgden symbolisch de aftrap verzorgd, waarop de strijd al snel begon te sprankelen.

Spetterende eerste helft
De eerste grote kans was voor de Ossenaren, en Tejan trof daarbij in de zesde minuut al het net. Ook dat was symbolisch, want de scheidsrechter floot hem een seconde eerder al terug vanwege de buitenspelpositie waarin hij de bal aannam. Minuten later was het de thuisploeg die de bal onderschepte op het middenveld, naar voren stoof, en door snel ingrijpen van Lorenzo Piqué uit een levensgrote kans slechts een corner sleepte.


Foto door Bert van Berkum

Gelijke hoogte
Zo golfde het spel ruim twintig minuten lang in hoog tempo heen en weer, met kansen aan beide zijdes. De Ossenaren waren de eerste ploeg die uiteindelijk doel trof, captain Rick Stuy van den Herik opende de score met een verdiende treffer. MVV zette het gas vervolgens vol open op jacht naar de gelijkmaker, die hen door een aantal ijzersterke reddingen van doelman Thijs Jansen ontzegt werd. In de 36ste minuut werd Ruben van Bommel echter met een puntgave voorzet bereikt, en schoof de bal beheerst binnen: 1-1. Die stand was een uitstekende weerslag van de wedstrijd tot aan de rust. De neutrale kijker werd rijkelijk getrakteerd op twee ploegen die zeer vermakelijk, offensief en kansrijk spel op de mat legden.


Foto door Bert van Berkum

Zeven minuten
TOP kwam in eerste instantie nog goed de kleedkamers uit, maar na grofweg een kwartier donderde de wedstrijd door defensief falen voor de Ossenaren helemaal in elkaar. Tussen de 56ste en de 63ste minuut vielen maar liefst drie doelpunten voor de thuisploeg. Aansluiting vinden werd daardoor zelfs met nog een half uur te spelen schier onmogelijk, al probeerde TOP het wel. In blessuretijd onderstreepte de Maastrichtenaren nog eens op pijnlijke wijze dat het tevergeefs was: Dailon Livramento maakte de teleurstellende score met 5-1 compleet.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...