Home > Van Oss naar Noorwegen: Dean van der Sluys, bedankt!
NIEUWSTOPIC
Van Oss naar Noorwegen: Dean van der Sluys, bedankt!
22 augustus 2023
Voor de derde keer in zijn profcarrière scheiden de wegen van linksback Dean van der Sluys en TOP Oss zich. De geboren Ossenaar gaat een buitenlands avontuur aan bij het Noorse FK Jerv, waar hij per direct aansluit.

Van der Sluys maakte in 2014 op 18-jarige leeftijd zijn profdebuut bij TOP Oss. Hij groeide in zijn thuisstad al snel uit tot een vaste waarde, en bleef dat vervolgens vijf seizoenen lang. In de zomer van 2019 maakte de vleugelverdediger de overstap naar de westkant van Brabant, om bij RKC Waalwijk aan te sluiten. Hij kwam er uiteindelijk weinig aan spelen toe, en keerde in de winterstop terug naar Oss.

Na een half jaar wachtte hem een andere reünie, toen trainer Wil Boessen, onder wie hij in Oss destijds zijn debuut maakte, hem naar Helmond Sport haalde. Na twee Helmondse seizoenen verwelkomde de Osse aanhang Van der Sluys in de zomer van 2022 opnieuw in het ‘rood en wit der Ossenaren’, kleuren die hij nu in de kast hangt om het blauw en geel van het Noorse FK Jerv aan te trekken.

Ossenaar Dean van der Sluys met het blauw en geel van het Noorse FK Jerv

Avontuur in Noorwegen
“Dean zijn inzet voor Oss staat buiten kijf”, stelt technisch directeur Linton Posthumus. “Hij heeft hier zeven-en-een-half jaar lang laten zien wat hij als voetballer waard is. Tegen het einde daarvan sprak hij de wens uit om zijn kansen in het buitenland te beproeven. En nu die mogelijkheid zich aandient, grijpt hij die met beide handen aan. Dat kan niemand hem misgunnen.”

In Noorwegen komt de 27-jarige back onder meer Jeremy Cijntje tegen, die eerder al vanuit de eerste divisie de overstap naar Grimstad maakte. FK Jerv promoveerde er in 2021 tijdens hun 100-jarig jubileum voor het eerst naar het hoogste niveau van hun land, en probeert daar met de twee ervaren eerstedivisionisten op de linkerflank een vervolg aan te geven. TOP Oss wenst Dean van der Sluys daar alle succes bij, en bedankt hem voor zijn vele jaren trouwe dienst in het Frans Heesen Stadion.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...