Home > Van Eijma: ‘’Het voelt als een thuiswedstrijd voor mij, ik heb daar alles geleerd’’
NIEUWSTOPIC
Van Eijma: ‘’Het voelt als een thuiswedstrijd voor mij, ik heb daar alles geleerd’’
20 april 2023

Voor Roshon van Eijma en Justin Mathieu is het aanstaande uitduel met Willem II ook een beetje een thuiswedstrijd. Ze speelden er in hun jeugd, en die laatste treft er zelfs zijn jongere broer als tegenstander.

Afgelopen vrijdag wist TOP Oss in eigen huis De Graafschap op een gelijkspel te houden. Waar je daar op voorhand misschien voor tekent, was de uitslag gezien het scoreverloop enigszins teleurstellend. ‘’Het is zuur als je 3-1 voorstaat, maar uiteindelijk gelijk speelt. Dat voelt dan toch als verliezen. Maar zij hadden ook veel kansen, het is een dubbel gevoel’’, zegt Van Eijma

 

Broers Mathieu
Aankomende vrijdag staat Willem II op het programma. Dat betekent voor Justin Mathieu en Roshon van Eijma een weerzien met hun oude club. En Mathieu ontmoet in Tilburg zelfs een bekende. ‘’Ja, mooi man. Tegen mijn broertje. Vorige keer had hij een hersenschudding en kon hij niet mee doen. Hij zit nu wel bij de selectie en ik hoop dat hij minuten gaat maken’’, zegt Mathieu.

 

Thuiswedstrijd
Beide spelers gaan met veel plezier de wedstrijd in tegen de Tilburgers. ‘’Voor mij persoonlijk is het negen jaar geleden dat ik mijn eerste wedstrijd daar speelde in het stadion, dus het mooi om na een lange periode weer terug te komen. Ik ga genieten van de wedstrijd en hoop natuurlijk resultaat te boeken’’, benoemt Mathieu. ‘’Ik heb mijn hele jeugd bij Willem II gespeeld. Ik heb helaas nooit in het stadion gespeeld, dus dat wordt mijn debuut. Het voelt als een thuiswedstrijd voor mij, ik heb daar alles geleerd’’, voegt Van Eijma toe.

 

Strijdplan
Hoe TOP Oss gaat spelen tegen Willem II is een groot geheim. ‘’Dat gaan wij niet verklappen, dan hebben wij geen strijdplan meer. Die kan dan zo de prullenbak in’’, zegt Mathieu lachend. ‘’Nee maar gewoon hetzelfde als normaal. We gaan van onze eigen krachten uit. We gaan proberen het ze moeilijk te maken en of dat resultaat oplevert dat zien we morgen wel. Als je goed voor de dag komt, is de kans op resultaat het grootst’’, vervolgt hij.

 

Kracht Willem II
Als supporter en oud-voetballer van Willem II, weet de aanvaller van TOP Oss als de beste hoe de Tilburgers spelen. ‘’ Ze geven heel weinig weg, maar creëren zelf altijd wel wat kansen. Ze hebben Kabangu, die rent echt op alles, de wingbacks klappen eroverheen. Ze hebben veel loopvermogen. Maar ik denk ook niet dat we heel bang voor ze moeten zijn. Als je de storm overleeft, zelf een paar kansen creëert, maak je ze het heel moeilijk.’’

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...