Home > Valse start TOP Oss in eigen huis: Helmond Sport wint verdiend met 1-2
Valse start TOP Oss in eigen huis: Helmond Sport wint verdiend met 1-2
31 augustus 2020

Na een voor TOP Oss sterk gestarte en matig geëindigde voorbereiding en een absurd lange periode van geen voetbal kwam er gisteren een einde aan dat voorspel. De competitie startte tegen Helmond Sport.

Keeper Bo Geens’ eerste optreden onder de Osse lat!

Foto’s: Bert van Berkum

In de eerste 25 minuten ontspon zich een schouwspel waar wij als gastheren zeker niet vrolijk van werden. Helmond Sport speelde met haar relatief onbekende jongelingen (Duivesteijn, Loukili en Vereijcken) frank en vrij en vol op de aanval. Wij stonden erbij en keken ernaar. Althans zo leek het. We mochten dus oprecht blij zijn dat we slechts met 0-1 deze fase doorkwamen. Na 25 minuten kwamen wij veel beter in ons spel en bleek al snel dat de Helmonders verdedigend zeer kwetsbaar waren. Grote kansen waren niet aan ons besteed en we mogen ons in deze goede voetballende fase zeker verwijten dat we niet minimaal de gelijkmaker op het bord wisten te krijgen. Nieuweling Trevor David was de Osse smaakmaker in de gehele eerste helft.

De 0-1 achterstand bij rust was niet onterecht maar gaf zeker gezien de laatste periode nog alle hoop. Die hoop bleek ongegrond. Na rust voltrok zich helaas het zelfde spelbeeld als in de eerste 25 minuten van de eerste helft. De gasten maskeerden hun verdedigende zwakte opnieuw prima door continu het initiatief te houden. Een andere nieuweling aan onze zijde manifesteerde zich noodgedwongen in de tweede helft zeer positief. Doelman Bo Geens toonde meerdere malen grote klasse. De verdiende 0 – 2 kon echter niet uitblijven ondanks zijn goede keeperswerk. We speelden simpelweg te apathisch en met te weinig spelvreugde en drang naar voren om de zwakte van Helmond bloot te leggen. Dus haalden we bij lange na niet ons niveau terwijl de gastheren zich in hun aanvallende element voelden. Zonder goed te spelen kregen wij echter toch nog twee enorme kansen alvorens de 1 – 2 viel. In het stadion leek men amper in de gaten te hebben dat de kopballen van Damen en Stuy, alhoewel wederom door matig verdedigen van Helmondse kant makkelijk verkregen, doelpunten hadden moeten zijn! De 1-2 viel toch omdat Dennis van der Heijden zich ondanks zijn zware (vaak eenzame) opgave deze avond goed onderscheidde en prima koppend scoorde. Een ander lichtpunt in de tweede helft was de prima invalbeurt van een andere nieuweling, linksback Ruben Roosken.

Uiteindelijk werd het in de laatste fase nog enorm billen knijpen voor de gasten omdat ze nu door ons volledig gedwongen werden tot verdedigen. Dat hielden ze ternauwernood een kleine 10 minuten droog. De uiteindelijk verdiende overwinning werd door onze gasten (die een compliment verdienen) uitbundig en terecht gevierd. Wij bleven met een teleurstelling achter. Komende zaterdag uit naar Roda JC.

Een teleurstellende start. Op naar Roda JC, nieuwe ronde nieuwe kansen!