Home > Tweede stroeve optreden in één week
NIEUWS

Tweede stroeve optreden in één week

24 augustus 2019

TOP Oss heeft de veelbelovende competitiestart tegen Jong Ajax deze week geen vervolg kunnen geven. Vier dagen na de zeperd bij Jong FC Utrecht was het tegen Jong AZ wederom onder de maat. Het elftal van Klaas Wels verloor met 1-2.

Jason Bourdouxhe (blessure) en Lorenzo Piqué (privéomstandigheden) waren er niet bij. Zij werden vervangen door Pieter Langedijk en Hennos Asmelash. Voorop kreeg Cas Peters een basisplaats.

Foto’s: Bert van Berkum

Herhaling
Afgelopen maandag was in Utrecht vooral de eerste helft belabberd en dat was nu weer zo. TOP was slordig in balbezit en kwam nauwelijks in de duels, omdat de verdedigende organisatie niet klopte. En dat strafte de Alkmaarders al snel af. In de vijfde minuut viel een diepe bal prompt over de laatste linie en daar dook Richard Sedlacek op. Hij nam fraai aan en rondde kalm af: 0-1.

Daarna kwam het duel langzaam maar zeker in evenwicht, maar kon TOP nauwelijks wat uitrichten voor het doel van Jong AZ. Doelman Jasper Schendelaar begon niet te beven van afstandsschoten van Pieter Langedijk, Cihat Çelik en Hennos Asmelash. Toch kreeg hij het één keer voor de rust wel benauwd. Çelik kopte de bal na een fraaie aanval via de grond in, maar de keeper kon ‘m keren.

Seconden later was het Richonell Margaret die aan de andere kant wél scoorde. Hij tikte van dichtbij de 0-2 binnen.

Comeback?
Na de pauze was het, net als maandag, stukken beter. Giovanni Büttner had Sjoerd Overgoor afgelost en Langedijk schoof twee linies door. Zo ging TOP met drie spitsen op jacht naar de 1-2. En die viel vlot. Het was Lion Kaak die een afgeslagen hoekschop binnen ramde; zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Supporters zagen eindelijk een ploeg met geloof, gif en spelvreugde en dat wierp meteen daarna bijna haar vruchten af. Büttner zag zijn schot gekeerd worden, Peters kopte centimeters over en Kaak maakte bijna zijn tweede.

Weggevloeide krachten
De 2-2 viel helaas niet en in het laatste kwartier maakte TOP daar ook geen aanspraak meer op. De druk nam af, het spel werd slordiger. Daardoor bloeide het duel dood en eindigde het in 1-2.

Scoreverloop
5. Sedlacek 0-1, 44. Margaret 0-2, 53. Kaak 1-2.

Opstelling TOP Oss
Koeman; O. Rommens, Asmelash, Stuy van den Herik, Fleuren, Langedijk; Kaak, Overgoor (46. Büttner), P. Rommens; Peters en Çelik (66. Hutten).

Klein hoogtepunt: Lion Kaak maakte zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?