Home > Trevor David: De creatieve back
NIEUWS

Trevor David: De creatieve back

9 november 2020

Geboren en opgegroeid in Den Haag, begon Trevor David al op zijn zevende jaar bij de lokale profclub. Op deze jonge leeftijd wilde ADO hem al hebben en vanaf toen richtte de talentvolle back zijn leven in voor voetbal.

“Ik denk dat ik wel een hele andere jeugd heb gehad dan andere kinderen. Ik was telkens bezig met voetballen en heb daar ook wel wat dingen voor moeten laten”, vertelt Trevor David openhartig, “Ik kijk niet graag terug, maar als ik zelf later kids heb die voor deze keuze staan, zou ik ze toch wat langer de tijd geven om zichzelf te ontwikkelen zonder voetbal. Toch was voetbal voor mij altijd een goede uitlaatklep, iets waar ik altijd mee bezig kon zijn.”

Trevor David speelde inmiddels 7 wedstrijden voor TOP Oss.

Foto’s: Bert van Berkum en ProShots

Warm gevoel in Oss
Op zijn zevende kwam Trevor David binnen bij ADO Den Haag. Bij deze club is hij bijna zijn hele carrière actief geweest. In 2018 kampte de voetballer met een kruisbandblessure. David zette het voetballen even on hold en besloot wat andere dingen te gaan ontdekken. Na een periode waarin hij zijn creativiteit ontwikkelde, kwam hij toch weer in aanraking met voetbal: bij TOP Oss. Vanaf het moment dat hij bij TOP binnen liep, voelde het goed voor hem. David besefte op dat moment hoe erg hij voetbal gemist had. “Vanaf het eerste moment in Oss voelde ik me goed, het was heel warm. Ik kreeg hier weer zin om toch wat van mijn carrière te maken. Dat komt echt door TOP Oss.” Trevor David spreekt uit hoe dankbaar hij is: “Het voelt echt bijzonder voor mij, ik had niet verwacht dat ik hier zou staan. Nu zit ik midden in het seizoen en voel ik me super fit. Daar ben ik heel blij mee.”

Gevoelsmens
Gevoel is een erg belangrijke factor in het leven van David. “Een goed gevoel staat voor mij gelijk aan goede prestaties. Als ik me goed voel, speel ik meestal ook goede wedstrijden.” De Hagenees leeft in het moment en houdt er niet van om terug te kijken. “Ik leef graaf in het moment en wat gebeurd is, is gebeurd. Maar zoals ik eerder zei is een goed gevoel voor mij een belangrijke factor om goed te presteren. Ik doe er dus alles aan om positief te zijn en me goed te voelen.”

Vertrouwen
Trevor David voelt zich dus goed in Oss en heeft bovenal vertrouwen in het niveau van de huidige ploeg. “Het klinkt voor sommigen misschien gek, maar ik heb het idee dat we heel ver kunnen komen. Ik denk dat we zelf misschien nog niet eens door hebben wat voor kwaliteit we hebben.” Met zekerheid spreekt hij uit dat hij hier is gekomen om mee te doen in de competitie en niets minder: “Waarom zouden we ons als TOP Oss laag neer zetten, we doen echt niet onder voor de toppers van de competitie. Ik heb ook het idee dat we elke keer steeds dichterbij komen waar we moeten zijn, als we daar eenmaal zijn denk ik dat teams het steeds lastiger met ons zullen gaan krijgen. Het seizoen is nog jong en ik denk dat het nog wel eens heel mooi kan gaan worden. Dat ga ik niet onder stoelen of banken schuiven.”

Op naar meer wedstrijden!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...