Home > Treffers net voor én net na rust leiden grote nederlaag in
NIEUWS
Treffers net voor én net na rust leiden grote nederlaag in
18 oktober 2019

Na 45 minuten keek TOP Oss tegen een overkomelijke achterstand aan, maar vier speelminuten later was het al over en sluiten. Cambuur scoorde in de blessuretijd van de eerste helft en meteen na de thee. In het restant werd de score, vooral dankzij de dekselse Issa Kallon, opgevoerd tot 5-1.

Bij SC Cambuur stond Ragnar Oratmangoen in de basis. Hij verzorgde de assist bij de 3-1.

Foto’s: Proshots

Vroege achterstand
De mannen van Klaas Wels begonnen gegroepeerd en geconcentreerd. Cambuur had het balbezit. TOP loerde op de counter. Zo leek het allemaal aardig te staan, maar het eerste het beste schot op doel vloog erin. Kallon kroop in de 10e minuut vanaf links naar binnen en vond de korte hoek: 1-0.

Niet veel later redde Damian Perquis met een katachtige reflex op een schot van een meter of vijf, waarmee hij zijn ploeg op de been hield. TOP kreeg daarna grip op de tegenstander en was via Gravenberch ook dichtbij de gelijkmaker. Na een fijne solo van Hennos Asmelash loste hij een vuurpijl , maar Sonny Stevens hield zijn doel schoon.

Zure treffer
TOP dacht de thee op te kunnen zoeken met een kleine achterstand, omdat de Friezen slechts bij vlagen écht overheersten. En de Ossenaren lieten zich meer en meer gelden. Toch ging het vlak voor de pauze mis. Robert Mühren ontsnapte na een ketser van Lorenzo Piqué en de topscorer faalde oog in oog met Perquis niet.

Weg aspiraties
In een 4-3-3 formatie en vol goede moed stonden de TOP-spelers aan de aftrap voor de tweede helft. Maar binnen 180 seconden lag de derde treffer van Cambuur achter Perquis. Op aangeven van Ossenaar Ragnar Oratmangoen maakte Kallon zijn tweede van de avond. Alle aspiraties konden de prullenbak in.

Geen geest meer
In het vervolg van de pot had TOP weinig meer in de melk te brokkelen en was het krachtsverschil groot. Kallon scoorde nog twee keer en in de blessuretijd deed invaller Lars Hutten nog wat terug. Eindstand 5-1.

Scoreverloop
10. Kallon 1-0, 45+1. Mühren 2-0, 48. Kallon 3-0, 73. Kallon 4-0, 79. Kallon 5-0, 90+1. Hutten 5-1.