Home > Topjaar eindigt op Het Kasteel
NIEUWS

Topjaar eindigt op Het Kasteel

23 mei 2019

Vol goede moed begon TOP Oss aan het tweede duel met Sparta Rotterdam. Er was immers nog een kans op het bereiken van de eindstrijd van de Keuken Kampioen Play-Offs, maar die droom kwam niet uit. De Kasteelheren waren te sterk en wonnen – ietwat geflatteerd – met 3-0. Zo staat er over twee wedstrijden een duidelijke score op het bord. 

Dankzij de nederlaag kwam er een einde aan een prachtig seizoen. Eén met vele hoogtepunten en een bijzonder knappe rangschikking. Dit weergaloze en solide team heeft onder leiding van Klaas Wels een topprestatie geleverd.

Delano Ladan verving de geblesseerde Huseyin Dogan. Hij zorgde voor vuur, goede loopacties en hij kreeg kansen.

Vroege tegenslag
TOP begon prima aan de wedstrijd, maar kreeg al na een kwartier de 1-0 om de oren. Verdediger Bart Vriends knikte uit een afgemeten voorzet vanaf links bij de eerste paal raak. Na de eerste uitgedeelde tik voerde de thuisploeg de boventoon, maar kwamen er ook kansen voor de Ossenaren. Delano Ladan gleed eerst een voorzet van Hennos Asmelash naast en even later kwam hij een teenlengte tekort om de 1-1 tegen de touwen te schieten.

Aan de andere kant redde Ronald Koeman op een schuiver van Deroy Duarte en een schot van Mohamed Rayhi. Een tweede poging van diezelfde Duarte ging rakelings voorlangs.

TOP aan de bal
Na de pauze kreeg Abdou Harroui al vrij snel dé kans om de strijd te beslissen, maar hij stiftte oog in oog met Koeman de bal naast het doel. Vervolgens knokten de mannen van Wels zich terug en speelde veel zich af op de helft van Sparta. Zonder dat de 210 supporters in het bezoekersvak continue op het puntje van de stoel moest zitten.

Zo nu en dan was dat wel het geval. In de 64e minuut bijvoorbeeld: Ladan was voor de derde maal dichtbij een treffer, maar dit keer werd zijn inzet van dichtbij van de lijn gehaald.

Geen wonder van Spangen
Toch gingen de kopjes niet hangen. Bryan Smeets knalde over en naast en hij bracht Ladan nog eens in scoringspositie, maar dit keer was zijn aanname niet lekker. Kopballen van Koen van der Biezen misten richting of kracht. Zo zat het ook niet mee.

Tot overmaat van ramp scoorde Sparta in de slotfase nog twee keer. Invaller Ragnar Ache maakte de 2-0 van dichtbij en de 3-0 van ver. Hij pegelde via de onderkant van de lat raak en liet de droom definitief uiteen spatten.

Er was teleurstelling, maar ook trots. Dat verklapt de grijns van directeur Peter Bijvelds. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

De trainingen gaan weer van start!

We verkeren inmiddels al een heel aantal weken in onzekere tijden. Nadat de derbywedstrijd tegen FC Den Bosch werd afgelast, is het heel snel gegaan. Wedstrijden werden afgelast,...

Tegemoetkoming seizoenkaarthouders

Beste seizoenkaarthouder, Klik hier voor meer informatie over de tegemoetkoming voor het einde van seizoen 19/20.   Toppers, júllie bedankt! TERUG NAAR HET NIEUWSOVERZICHT...