Home > TOP Oss Verdient Overwinning Met Succesvol Slotoffensief
NIEUWSTOP Oss TV
TOP Oss Verdient Overwinning Met Succesvol Slotoffensief
6 januari 2023
De tweede seizoenhelft is door TOP Oss begonnen met een overwinning op Telstar. Waarnemend hoofdtrainer Marcel van der Sloot wijst de weg omhoog aan met drie zwaar bevochten, maar heerlijke punten: 2-1.

De Ossenaren begonnen voortvarend aan de wedstrijd en claimed in de tweede minuut al een kans. Captain Rick Stuy van den Herik zat eerder deze week nog met zijn hoofd in de mentholdampen om een opkomende verkoudheid te neutraliseren, en was er daardoor op tijd weer bij om zijn ploeg aan te voeren. Daarbij stond hij al vroeg op de goede plek, en wist van binnen de zestien meter vrijstaande ploeggenoot Richonell Margaret aan te spelen. Helaas stond die buitenspel, maar de aanvallende intenties waren ten minste duidelijk.

Rick 'Vicks Vaporub' Stuy van den Herik
Foto’s: Bert van Berkum

Gedreven begin
TOP bleef daar blijk van geven door stevig druk te zitten. Dean van der Sluys forceerde een hoekschop, en vanuit de carambole die daarop volgde werkte Glynor Plet de bal in eigen doel: 1-0. Een kwartier lang oogde de Osse ploeg gretig en gedreven, maar daarna zakte dat elan helaas weer weg. De Griekse aanvaller Christos Giousis profiteerde in de 26ste minuut van geklungel in de Osse achterhoede door de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Tot aan de rust bleef Telstar vervolgens serieuze kansen aan elkaar rijgen. Hoogtepunt daarin was het afstandsschot van Plet, die zijn eerdere mispeer bijna wegpoetste, ware het niet dat doelman Thijs Jansen de bal die over hem heen leek met een fantastische redding alsnog pareerde.

Ömer Gündüz in de strijd met Telstar
Foto’s: Bert van Berkum

Driedubbele wissel
Na rust leek het evenwicht tussen beide ploegen weer teruggekeerd, en kon niemand het overwicht claimen. Tijdelijk hoofdtrainer Marcel van der Sloot corrigeerde dat na een kwartier met een driedubbele wissel: Delano Ladan, Kyvon Leidsman en Joshua Mukeh moesten frisse energie in de ploeg brengen ten faveure van Thomas Beekman, Arthur Allemeersch en Dean van der Sluys. Dat resulteerde in druk die gedurende het laatste half uur steeds verder toenam.

Victorie!
In het laatste kwartier nam het gevoel dat er een doelpunt voor de thuisploeg in de lucht hing zienderogen toe. En drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd was het dan eindelijk zover. Rick Dekker, door Van der Sloot geposteerd op een voor hem zeer ongebruikelijke nummer-10 positie, was het eindstation van keurig uitgespeelde aanval. De middenvelder keerde na lange afwezigheid terug in de basis, en vertelde voor de wedstrijd met een knipoog dat hij dat met een doelpunt bekronen zou. Hij hield woord. En na het eindelijk weer te kunnen proeven, lieten hij en zijn ploeggenoten zich de zoete smaak van de overwinning in blessuretijd niet meer ontnemen.

Bekijk de samenvatting en de interviews na afloop met Rick Dekker en Marcel van der Sloot hieronder.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...