Home > Club met ballen krijgt ze deze avond helaas niet in het doel
NIEUWS
Club met ballen krijgt ze deze avond helaas niet in het doel
4 november 2022
Dat de strijd voor TOP een zware zou worden was van tevoren bekend. Maar de eindstand 0-5 tegen PEC Zwolle bleek voor de Ossenaren uiteindelijk wel een heel bittere pil.

TOP Oss begon de avond met een krachtig statement. De warming-up werd gedaan in speciale shirts met het logo van Amnesty International. Het spandoek dat de selectie vervolgens hooghield, maakte de betekenis daarachter glashelder: FIFA en Qatar, laat arbeiders niet in hun hempie staan.” Daarmee scoorde de klein-maar-dapperen in de ogen van talloze voetballiefhebbers in Nederland. Voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle zou dat helaas niet gelden.

Na zes minuten leden de Ossenaren balverlies achterin, en kon de volledig vrijstaande Younes Taha rustig een hoek uitkiezen voor de 0-1. De thuisclub prikkelde een kwartier later nog toen een plotsklaps uitbrekende Jearl Margaritha de bal breed legde voor het Zwolse doel. Een ploeggenoot om de voorzet binnen te werken ontbrak echter. Voor Trevor David werd de avond letterlijk pijnlijk; hij moest halverwege de eerste helft het veld verlaten met een ernstig geblesseerde knie. Kort daarop leidde verdedigend mistasten ertoe dat Lennart Thy de bal voor de Blauwvingers binnen kon tikken: 0-2.

Tegenstander in het zadel gebracht
Door eigen fouten hielp TOP de Zwollenaren stevig in het zadel. Trainer Kristof Aelbrecht bracht met Toshio Lake nog een extra spits in ten faveure van aanvallende middenvelder Joep van der Sluijs, maar de broodnodige aansluitingstreffer bleef uit. PEC breidde de score wel uit. Een keurig uitgespeeld actie over de linkerflank, vond Daijiro Chirino als eindstation. Hij stond pas twee minuten in het veld toen hij dichtbij de tweede paal de bal eenvoudig binnentikken kon.

TOP was heel even nog dichtbij een treffer, toen Dean van der Sluys halverwege de tweede helft een fraaie voorzet het strafschopgebied in slingerde. De zojuist het veld ingestuurde Kyvon Leidsman zette zijn hoofd ertegen om de bal richting doel te sturen, waar deze door keeper Jasper Schendelaar van de lijn gemept werd. Met een comfortabele 0-3 voorsprong konden de bezoekers vervolgens vrijuit gaan voetballen, wat ze niet nalieten te doen. Lennart Thy sneed met groots gemak door de Osse defensie heen om de 0-4 te maken, en in blessuretijd maakte Thomas van den Belt de deceptie compleet door het vijfde doelpunt van de Zwollenaren te maken.

De reacties van captain Rick Stuy van den Herik en hoofdtrainer Kristof Aelbrecht bekijk je hieronder.