Home > TOP Oss zwijnt, maar is door naar de tweede ronde
NIEUWS
TOP Oss zwijnt, maar is door naar de tweede ronde
26 september 2018

Na zeven seizoenen is het weer gelukt om de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Met de hakken over de sloot, dat wel. Tegen Rijnsburgse Boys stond er na 120 minuten 1-1 op het scorebord, waarna TOP Oss de strafschoppen beter nam: 4-5.

Captain Rick Stuy van den Herik speelde wél een goede pot. Hij was onverzettelijk. En onfortuinlijk, want juist hij mistte een pingel.

Huseyin Dogan (hamstring) en Ragnar Oratmangoen (voet) waren niet fit genoeg om te starten in Rijnsburg. Zij werden vervangen door Delano Ladan en Patrick N’Koyi.

Schitterende openingstreffer
In de openingsfase kwamen de eerste speldenprikken van de voeten van Bryan Smeets en Lion Kaak, maar het bleek allerminst een sein voor een makkelijke avond. Rijnsburgse Boys speelde fris, fel en maakte er een echte bekerkraker van. En die zijn slecht voor het hart.

Toch kwamen we op voorsprong dankzij een wonderschoon doelpunt van Philippe Rommens. Rick Stuy van den Herik zette de aanval op, combineerde met N’Koyi en speelde Rommens aan. Die krulde vanaf puntje zestien in de verre hoek raak: 0-1. Dat was ook de ruststand.

Spanning
Na de pauze nam Rijnsburgse Boys meer en meer het initiatief. Twintig minuten voor het einde kreeg Max Hudepohl ook een beste kans op de gelijkmaker, maar zijn schot werd over getikt door Nick Olij. Het bleek een officiële waarschuwing, want even later was het alsnog raak. Jeffrey Jongeneelen werkte een doorgekopte voorzet bij de tweede paal binnen. Moet gezegd; de 1-1 was dik verdiend.

Met de gelijke stand werd de spanning opgevoerd. Het spel ging op en neer en er kwamen mogelijkheden voor beide ploegen. De grootste was voor Maikey Parami, maar zijn schot werd gekraakt. Daarna kon Olij de bal oprapen.

Een extra half uur
Verlengen dus. Ook daarin een kans voor TOP én Rijnsburg. Eerste mistte Stuy van den Herik een voorzet die hij voor het intikken had en aan de andere kant werd een hard schot ternauwernood geblokt. Vervolgens tikte de klok langzaam van de 105e naar de 120e minuut.

Penalty’s
Volgens het ABBA-systeem werden daarna de strafschoppen genomen. Ook die was – geheel in stijl van de wedstrijd – razend spannend:

A: Goeman 1-0
B: Smeets 1-1
B: Rommens 1-2
A: Jongeneelen 2-2
A: Knol 3-2
B: Stuy van den Herik X
B: Kaak 3-3
A: Tervoert X
A: Tillema 4-3
B: Van der Biezen 4-4
B: Nieveld 4-5
A: Artien X

Olij pakte de strafschop van Tervoert en die van Artien ging naast. TOP Oss is door naar de volgende ronde!

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Smeets, Rommens; Ladan (78. Van der Biezen), N’Koyi (114. Oztoprak)

Opluchting na afloop. We zitten in de koker!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...