Home > TOP Oss zet Jong FC Utrecht aan de kant: 2-0
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
TOP Oss zet Jong FC Utrecht aan de kant: 2-0
23 oktober 2023

TOP Oss weet na vanavond weer wat winnen is. Op deze druilerige maandagavond werd Jong FC Utrecht terecht verslagen in het Osse Kuipje. Een vroeg doelpunt van Joshua Zimmerman en een doelpunt in blessuretijd van Maxim van Peer bleken genoeg voor de drie punten: 2-0.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Dordrecht, twee weken eerder, verscheen TOP Oss vanavond met drie andere namen aan de aftrap dan tegen Jong AZ. Ilounga Pata, Arthur Allemeersch en Joshua Zimmerman mochten hun opwachting maken in de basisopstelling. Dat ging ten koste van Joshua Eijgenraam, Giovanni Korte en Konstantinos Doumtsios.

TOP Oss begon vanavond scherp aan de wedstrijd en wist dan ook al na drie minuten de eerste kans van de wedstrijd te noteren. Grad Damen mocht de bal vanuit een vrije trap voor het doel te slingeren en vond daarmee de voeten van Roshon van Eijma. De centrale verdediger wist het leer echter nΓ©t niet de goede richting mee te geven en zag zijn inzet vlak naast het doel eindigen. De aanvalsdrang van de thuisploeg was daarmee zeker nog niet geblust. Joshua Zimmerman stond goed op te letten toen een verdediger van Jong FC Utrecht een slippertje beging en de bal te kort terug probeerde te koppen. De vliegensvlugge aanvaller onderschepte de bal en omspeelde doelman Raatsie. Vervolgens was het een koud kunstje om binnen te tikken: 1-0! Jong FC Utrecht ging echter ook niet bij de pakken neerzitten en wist daarmee enkele speldenprikjes uit de delen. Echt grote kansen wisten de Domstedelingen hiermee echter niet te creΓ«ren. Richting het einde van de tweede helft nam TOP Oss het initiatief weer verder in handen. Vooral Joshua Zimmerman wist er met zijn snelheid vaak uit te komen en voor dreiging te zorgen. Gescoord werd er echter niet meer in het restant van het eerste bedrijf.

TOP Oss pakte in de tweede helft de draad gelijk weer goed op. Het was wederom Joshua Zimmerman die voor het eerste gevaar wist te zorgen. Hij mocht naar binnen snijden vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zag zijn poging vlak over de kruising heen draaien. Vijf minuten later kwam de ploeg van Ruud Brood goed weg. Een aanvaller van Jong FC Utrecht leek de bal van dichtbij onder doelman Mike Havekotte te schuiven en aan te tekenen voor de gelijkmaker. Het was echter Roshon van Eijma die als reddende engel wist op te treden op de doellijn. De centrale verdediger stond goed op te letten en wist de bal uit het doel te houden. Het spel golfde op en neer, getuige het feit dat er drie minuten later alweer een kans viel te noteren aan de andere kant van het veld. De net ingevallen Calvin Mac-Intosch stak Ilounga Pata keurig weg richting de achterlijn. De rechtsback vond op zijn beurt de vrijstaande Arthur Allemeersch, die knap uit wist te halen en de bal ternauwernood gered zag worden door doelman Calvin Raatsie. Langzamerhand kroop de wedstrijd richting het einde en leek TOP Oss steeds dichter bij de drie punten te komen. Vlak voor tijd had Konstantinos Doumtsios aan alle twijfel een einde kunnen maken. Thijs van Leeuwen wist de Griekse spits op prachtige wijze te bedienen, maar hij wist op zijn beurt het doel niet te vinden. Drie minuten later was het echter Maxim van Peer die de wedstrijd alsnog in het slot wist te gooien. Hij wist een verdediger van Jong FC Utrecht knap uit te spelen en de bal daarna in de linkerhoek te schuiven: 2-0! Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Stan Teuben voor het einde van de wedstrijd en konden de Osse handen de lucht in.

TOP Oss boekte na lange tijd dus weer eens een overwinning en wist daarmee twee plekken te klimmen op de ranglijst. Aanstaande vrijdag wacht de confrontatie met concurrent Telstar. De wedstrijd in Velsen-Zuid zal om 20:00 worden afgetrapt.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.Β  π“πŽπ 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞π₯π₯𝐞 𝐬𝐞𝐒𝐳𝐨𝐞𝐧𝐀𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫π₯𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🀩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...