Home > TOP Oss zegeviert in Maastricht
NIEUWS
TOP Oss zegeviert in Maastricht
17 augustus 2018

De eerste drie punten zijn binnen. Dankzij twee doelpunten van Huseyin Dogan won TOP Oss op bezoek bij MVV Maastricht met 0-2. Een heerlijk begin van het nieuwe voetbaljaar.

Huseyin Dogan was met twee treffers de gevierde man. Vooral de eerste was om van te smullen.

Slordige openingsfase
We begonnen niet heel sterk in stadion De Geusselt. Nog binnen de minuut gaven we een aardige kans weg aan Joeri Schroijen, maar de MVV’er volleerde naast. Vervolgens kabbelde het duel wat voort en was de thuisploeg wat dreigender.

Herstel
Tot halverwege het eerste bedrijf. We kropen meer en meer uit onze schulp en namen het initiatief langzaam maar zeker over. Dat resulteerde in mogelijkheden voor Dennis Janssen (volley), Huseyin Dogan (indirecte vrije trap) en Philippe Rommens (kopbal). Gescoord werd er niet.

Wereldgoal
Na de pauze vloog de bal na een minuut twaalf wel tegen de touwen. En hoe. Ragnar Oratmangoen speelde zichzelf knap vrij en zag de diepgaande Dogan in een oogwenk. Die nam de bal perfect mee, kapte een verdediger uit en schoot de bal van een meter of 18 in de kruising. De Osse doelman Luuk Koopmans was volstrekt kansloos: 0-1.

Geen 1-1 en niet de 0-2
Enkele minuten na de openingstreffer voorkwam Nick Olij de gelijkmaker met een katachtige redding. Pieter Nys dacht met het hoofd te scoren, maar de goalie tikte de bal net voor de lijn weg. Eén van de weinige Limburgse kansen na rust. Zelf verzuimden we om de score uit te breiden. Rommens schoot een niet te missen bal naast en Koopmans kon nog net een voet tegen de inzet van Smeets kregen.

Geen 1-1, toch 0-2
Zo bleef het spannend tot het eind. MVV was via Maxime Gunst ook nog dichtbij, maar zijn poeier zeilde naast. In de 91e minuut werd het duel alsnog beslist. Invaller Lorenzo Piqué stuurde Delano Ladan – een andere invaller – weg en die had een afgemeten voorzet in huis. Bij de tweede paal tikte Dogan binnen. De zege kon ons niet meer ontgaan en dat was, zeker op basis van de tweede helft, dik verdiend.

Scoreverloop
56. Dogan 0-1, 90+1. Dogan 0-2

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Nieveld, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Smeets (89. Piqué), Rommens; Oratmangoen (86. Ladan) en Dogan (90+2. Verkoelen).

Delano Ladan droeg een masker vanwege breuken in zijn jukbeen. Hij fleurde zijn debuut op met een assist.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...