Home > TOP Oss wint vermakelijk duel van FC Volendam
Wedstrijdverslag
TOP Oss wint vermakelijk duel van FC Volendam
2 april 2022

Op vrijdag 1 april heeft TOP Oss een wedstrijd tegen FC Volendam gespeeld. Allebei de ploegen verkeerde niet in topvorm, hierdoor was het lastig om voorafgaand aan de wedstrijd te zeggen wie er zou winnen. Het was werkelijk waar geen seconde saai in het Kras Stadion en eindelijk viel het een keer de goede kant op.

Zo zien we het graag!

 

Foto’s: Proshots

Mede door de mindere periode was FC Volendam erop gebrand een snelle goal te maken. Vanaf de aftrap zaten ze er bovenop. Echter was het niet de thuisploeg die op voorsprong kwam, na een counter uit het boekje schoot Jearl Margaritha de bal in het doel. Er was nog enige twijfel wie de bal als laatste aangeraakt had aangezien Joshua Sanches ook in de buurt was. In het verdere verloop van de eerste helft had FC Volendam het merendeel van het balbezit, dit resulteerde in dreiging en een aantal schietkansen. TOP Oss deed wat betreft kansen niet onder aan de ploeg van Wim Jonk, de momenten dat het team van Bob Peeters voor de goal kwam was het enorm gevaarlijk.

De tweede helft was er een om de vingers bij af te likken. Waar er de eerste helft voornamelijk dreiging was, was een drankje halen in de tweede helft absoluut geen optie. Het spel vloog van de ene naar de andere kant van het veld. Het was genieten voor de mensen die op de tribune zaten. FC Volendam begon enorm sterk en de 1 – 1 hing bij vlagen in de lucht, mocht het niet zo zijn dat de kansen voor TOP Oss misschien wel groter waren. Na de goede fase van de thuisploeg, was het de beurt aan TOP Oss. Doormiddel van goed voetbal werden er een aantal grote kansen gecreëerd. Voor elke meter werd gestreden en elk duel werd aangegaan, dit is iets waar de Volendammers niet altijd antwoord op hadden. Mede doordat het tweede doelpunt lang uitbleef, bleef het lang spannend. Toen Dean Guezen op het breed leggen van Kyvon Leidsman de 0 – 2 binnenschoot leek de wedstrijd beslist. Mocht het niet zo zijn dat FC Volendam in de 93e minuut de aansluitingstreffer maakte. Het werden nog een aantal zenuwslopende minuten. De mannen van Bob Peeters bleven geconcentreerd verdedigen en trokken de overwinning over de streep.

Veel tijd om na te genieten hebben onze mannen niet. Aanstaande maandag staat het volgende duel alweer op het programma, dit keer een uitwedstrijd tegen Jong Ajax om 20:00.

Op naar maandag

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Wil jij werken bij TOP Oss?

Heb jij altijd al gedroomd van een baan binnen het betaald voetbal? TOP Oss zoekt verschillende mensen om het team te versterken. Van horecamedewerker tot marketing/communicatie, op...