Home > TOP Oss wint verdiend in Dordrecht: 1-3
NIEUWS
TOP Oss wint verdiend in Dordrecht: 1-3
13 maart 2021

FC Dordrecht was in de laatste periode bezig met een opmars daar waar TOP Oss juist terrein aan het verliezen was. Aan de Krommedijk kwam daar vrijdagavond een einde aan. TOP Oss won verdiend met 1-3.

Een prima corner van Philippe Rommens werd eerst door Jan Lammers, toen door Kyvon Leidsman en het laatst door Mart Remans verlengd 0-1!

Foto’s: Bert van Berkum

WegWaaiWedstrijd

Co Adriaanse had het zomaar een waaiwegwedstrijd of juist een waaivooralnietwegwedstrijd kunnen noemen. De wind raasde door het stadion en een beetje kenner weet dan wel dat goed voetbal erg moeilijk wordt gemaakt. Ook al speel je op een prima grasmat zoals in Dordrecht! Tot aan de min of meer plotselinge voorsprong van TOP Oss in de 20e minuut gebeurde er eigenlijk weinig en was de thuisploeg niet de mindere. Een prima corner van Philippe Rommens werd eerst door Jan Lammers, toen door Kyvon Leidsman en het laatst door Mart Remans verlengd 0-1! Na die treffer waren wij een periode de bovenliggende partij maar wisten we de voorsprong niet verder uit te breiden. De 0-1 ruststand was een prima afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Wonderschone goals!

In de tweede helft hadden wij een hoger niveau dan voor de rust. De 0 – 2 ontstond uit een werkelijk prachtige combinatie van drie uitblinkers op een rij: Olivier Rommens (!), Livio Milts en Mart Remans. Wat een goal! Het spel leek al vroeg gespeeld. U raadt het al: natuurlijk komt dat in de Keuken Kampioen Divisie vrijwel nooit uit! FC Dordrecht knokte zich onverwacht terug in de wedstrijd en Jansen scoorde ook een goede goal vanuit het Dordtse gezichtsveld. De allermooiste en meest soepele aanval van de gehele avond werd op miraculeuze wijze niet tot doelpunt gepromoveerd. Cas Peters stond aan het eind van die aanval maar zijn kopbal werd prachtig gekeerd door de doelman en de rebound eindigde van dichtbij op de lat. Het feit dat dit dus geen treffer werd had TOP Oss absoluut nog fataal kunnen worden. In de blessuretijd kreeg FC Dordrecht in feite haar enige enorme kans. Gelukkig voor ons stond het vizier allerminst op scherp. Het fantastische toetje moest nog volgen! Ruben Roosken peerde de bal seconden voor het einde van de wedstrijd keihard naar voren. Dennis van der Heijden was er met zijn snelheid als de kippen bij en maakte evenals in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht een geweldig doelpunt. Zijn lob van hele grote afstand was de doelman en iedereen te machtig. Eindstand 1-3. Een prettige afsluiting van een moeizame derde periode.

We gaan met meer dan goede moed richting de laatste periode. We beginnen aanstaande vrijdag thuis tegen NEC om 20:00 uur.

Dennis van der Heijden maakte evenals in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht een geweldig doelpunt. Zijn lob van hele grote afstand was de doelman en iedereen te machtig.