Home > TOP Oss wint openingsduel bij Excelsior!
NIEUWS
TOP Oss wint openingsduel bij Excelsior!
7 augustus 2021

Met hele hoge verwachting en opwinding hebben velen gewacht op de start van de competitie 2021/2022. Voor TOP Oss begon deze competitie gisteravond in Rotterdam tegen Excelsior. De zo gewenste overwinning werd met veel strijdlust nipt binnen gehaald!

Magnifieke goal van Jearl Margaritha!

Foto’s: Bert van Berkum

MAGNIFIEKE GOAL IN DE EERSTE HELFT

Het eerste half uur liep in balbezit absoluut niet zo zoals wij dat gehoopt hadden. In tegenstelling tot de meeste wedstrijden in de voorbereiding waren wij nauwelijks in balbezit en domineerden de gastheren. In balbezit speelden wij zenuwachtig en slordig. Daarentegen was het wel goed om te zien dat we in deze periode niet of nauwelijks kansen weg gaven. Na dat half uur kwamen wij ook aanvallend beter in de wedstrijd en beloonden we ons al voor de rust met een werkelijk magnifieke goal! Een lange bal van Lorenzo Piqué werd direct uit de lucht opgepikt door Joshua Sanches die hem met een subtiel balletje verlengde op Jearl Margaritha. Laatstgenoemde knalde de bal fenomenaal in de rechterbovenhoek, 0-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

TERECHTE VREUGDE IN HET OSSE KAMP

Na de pauze ontspon zich een duel met veel spanning waarbij het publiek vermaakt werd. We bleven relatief makkelijk overeind en kregen de beste kansen. Ook na enkele wissels bleef dat spelbeeld prima gehandhaafd. Toch moest de uitblinkende Norbert Alblas nog enkele malen handelend optreden. En dat had zomaar de gelijkmaker kunnen opleveren omdat pogingen van Lion kaak en Rick Stuy van den Herik met de nodige pech geen doel troffen. Na 95 minuten klonk het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter en was de vreugde in het Osse kamp terecht groot. Die vreugde werd uitbundig met het aanwezige publiek uit Oss gevierd!

Aanstaande vrijdag speelt TOP Oss thuis tegen VVV.

Het is een feit 1-0 overwinning en de 3 punten blijven in Oss!