Home > TOP Oss wint nipt van Jong PSV in doelpuntrijk duel: 3-2
NIEUWS
TOP Oss wint nipt van Jong PSV in doelpuntrijk duel: 3-2
12 december 2020

Jong PSV is onder leiding van coach Peter Uneken bezig aan een zeer verdienstelijke competitie. Met vaak zeer aantrekkelijk voetbal weet zij het de tegenstanders wekelijks erg lastig te maken. Ook TOP Oss ondervond dat.
Echter, de thuisploeg wist uiteindelijk nipt doch verdiend te winnen in een doelpuntrijk duel met 3 – 2!

 

VERTROUWEN EN WEERBAARHEID

In de beginfase knoopte TOP Oss moeiteloos aan bij de laatste serie van wedstrijden. De tegenstander werd meteen onder druk gezet en de bal ging makkelijk van voet tot voet. Aan deze fase kwam echter al snel een einde. Jong PSV greep brutaal het initiatief en liet onze ploeg er niet best uit zien! Al snel viel de 0-1 uit een prachtige aanval en waren de gasten twee keer heel dichtbij een grotere voorsprong. Één keer ging de bal net voorlangs en de andere keer was onze doelman Bo Geens op werkelijk schitterende wijze de situatie meester.
Dat het met de mentale weerbaarheid en het onderling vertrouwen wel goed zit binnen TOP Oss liet het na deze fase gelukkig weer zien. Na een lange aanval over veel schrijven wist Trevor David Lion Kaak te bereiken. Met zijn als schot bedoelde poging wist Kyvon Leidsman met een fantastische voetbeweging wel raad. De gelijkmaker was een feit, 1- 1. Met deze stand gingen we de rust in. Al met al hadden we ook zeker niet meer verdiend.

Guezen in duel met Jong PSV’er Ledezma

Foto’s: Bert van Berkum

STERKER TOP

We kwamen aanmerkelijk sterker uit de startblokken na rust dan onze tegenstander uit Eindhoven. Binnen 10 minuten wisten wij uit te lopen tot een stand van 3 – 1. Onmiddellijk na rust leverde hoog druk zetten van onze ploeg al balbezit op in het strafschopgebied van de Eindhovenaren! Onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik veroverde de bal en wist op zeer beheerste en technisch prima wijze de 2 – 1 te scoren! Even later kregen we een strafschop na een ongelukkige en onbesuisde actie van een PSV verdediger. De sterk spelende Lion Kaak wist deze buitenkans onberispelijk te verzilveren 3 – 1! Na het bereiken van deze enigszins comfortabele voorsprong leek zich een duel af te wikkelen waarin de thuisploeg geen moment meer hoefde te vrezen voor de gasten. Met de nadruk op leek! TOP Oss had het relatief makkelijk tot op het moment dat de gasten in de 80e minuut een fantastische goal maakten 3 – 2. Een hectische en nerveuze eindfase brak aan. Iets waar onze competitie bekend om staat! Gelukkig wisten wij de winst uiteindelijk verdiend binnen te slepen! We stijgen naar plek 14.

Aanstaande maandag spelen we tegen misschien wel het beste belofteteam uit onze competitie. Uit bij Jong FC Utrecht!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Informatie TOP Oss – Jong FC Utrecht

 Bij de wedstrijd van 30 april tegen Jong FC Utrecht is publiek weer welkom in het Frans Heesen Stadion. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor een toegangsbewijs.Supporters die...

TOP Oss verslaat ook Jong Ajax 0-1.

Voor alles een eerste keer luidt een welbekend gezegde. TOP Oss won afgelopen vrijdagavond voor de eerste keer in haar historie een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Een...