Home > TOP Oss wint met 2-0 van Jong AZ
NIEUWS
TOP Oss wint met 2-0 van Jong AZ
13 juli 2022

TOP Oss heeft haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten te winnen. In het oefenduel tegen Jong AZ waren de Ossenaren met 2-0 te sterk voor de Alkmaarders. Justin Mathieu was met twee doelpunten de grote man aan Osse zijde.

De Ossenaren wisten in de oefenduel de 0 te houden!
(Foto’s: Bert van Berkum)

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jong AZ. Griffith kon op keeper van Herk af, maar Leeflang wist op het laatste moment te voorkomen dat de nummer 10 van de Alkmaarders af kon werken. Jong AZ wist nog een paar keer gevaar te stichten.

Uit een vrije trap wist Nick Koster een schot te lossen, maar zijn poging ging rakelings over.

In de 19de minuut kreeg Jong AZ een enorme kans. Na terugleggen van Addai kon Kalisvaart voor open doel binnenschieten. De middenvelder verzuimde echter om score te openen en schoot de bal een paar meter over.

Vlak voor de rust wist Muringen, na een voorzet, de bal richting het doel van doelman Westerveld te koppen. De poging van de proefspeler ging een kleine meter naast.

De tweede helft kwam TOP, met name door de acht invallers die in de rust werden ingebracht, sterk uit de kleedkamer. De ploeg van Kristof Aelbrecht oogde meteen dreigend, maar tot echt grote kansen leidde dit in het begin van de tweede helft nog niet.

In minuut 57 kwamen de Alkmaarders gevaarlijk door via het midden. Lars van Meurs wist de bal tot corner te verwerken, maar die leverde ook het nodige gevaar op. De corner werd richting het doel gekopt en Hilderink wist de bal goed te blokken. Jong AZ wilde een penalty, maar de scheidsrechter ging niet op het appèl.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam in de 72ste minuut. Jearl Margaritha gaf de bal op Justin Mathieu, die de bal in de verre hoek binnen wist te schieten. Een paar minuten later kreeg TOP Oss nog een enorme kans, maar na een scrimmage in de doelmond wist Ladan de voorsprong van de Ossenaren helaas niet te verdubbelen.

Aanvaller Justin Mathieu wist echter wel nog een keer het net te vinden. Hij wist vanaf 11 meter TOP op een 2-0 voorsprong te schieten, en zo de eindstand op het scorebord te zetten.