Home > TOP Oss wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen
NIEUWSTOPIC
TOP Oss wint laatste thuiswedstrijd van het seizoen
12 mei 2023
In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wist TOP Oss knap met 1-0 te winnen tegen de beloften van PSV. Door deze overwinning stijgen we twee plaatsen en nemen we nu de 17de plek in op de ranglijst.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Jong PSV was er een prachtig eerbetoon voor Marcel van der Sloot. Op de Crazyside werd hij afgebeeld op een spandoek met de tekst ´´Sloet bedankt´´. De wedstrijd tegen de Eindhovenaren was voor Van der Sloot zijn laatste in het Frans Heesen Stadion. Hij vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer naar VV Dongen.

Eerste helft
Waar het vooraf aan de wedstrijd een spektakel was, waren de eerste paar minuten minder spectaculair. Er waren weinig kansen en beide ploegen kregen het niet voor elkaar hun eigen spel te spelen. In de 19de minuut ontsnapte Margaritha aan de verdediging van Jong PSV. Hij legde af op Bradly van Hoeven, die binnen kon schuiven. Dat betekende voor hem zijn eerste doelpunt namens TOP Oss. Daarna kwam er weer een periode met weinig kansen. De eerstvolgende grote kans was in de 43ste minuut toen Sealy snoeihard op de paal schoot. Niet veel later was het Priske Flyger die vrij kon inschieten, maar hij schoot over. Dankzij de goal van Van Hoeven gingen de Ossenaren rusten met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft
Ook de tweede helft begon niet zo spectaculair. Pata brak een paar keer door aan de rechterkant en kon tot een voorzet komen, maar gevaarlijk werd het niet. In de 60ste minuut vond het eerste gevaar van de tweede helft plaats. Nassoh kon inschieten van vijf meter, maar Jansen wist knap redding te brengen. Drie minuten later probeerde Colyn het van afstand. Zijn schotkans zeilde naast de palen van het Osse doel. In de 72ste minuut kopte Van Duiven, uit wat een onmogelijke hoek leek, gevaarlijk op doel. Jansen wist de bal te keren en ook in de rebound werd de bal goed weggewerkt. Een klein minuutje later was het Tielemans die gevaarlijk was. Hij schoot de bal rakelings naast. De uitploeg bleef doordrukken en dat resulteerde in de 77ste minuut tot een grote kans voor Sealy. Hij kon van dichtbij vrij inschieten, maar schoot onbeheerst over. In de laatste tien minuten waren er weinig grote kansen meer en wist TOP Oss de overwinning over de streep te trekken.