Home > TOP Oss wint derby tegen FC Den Bosch!
NIEUWS
TOP Oss wint derby tegen FC Den Bosch!
29 januari 2022

TOP Oss directeur Peter Bijvelds zei voor het drieluik Helmond, Alkmaar, Den Bosch: “Als we hier na 270 minuten staan en en we hebben 270 minuten matig gespeeld maar 9 punten ben ik sowieso tevreden. We hebben al vaak goed gespeeld, nu willen we ook punten.” De directeur zal tevreden zijn. Hij kreeg 9 punten en slechts 45 minuten matig voetbal!

De drie punten blijven in Oss!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Den Bosch begon offensief aan het duel. Een offensief dat na een kleine 10 minuten verdween. Tot aan de pauze was het de ploeg van Bob Peeters die duidelijk de meeste kansen creëerde en dreigend was. De 1-0 voorsprong was even mooi als verdiend. Een voorzet van Niels Fleuren werd wat knullig half weggewerkt door de Bossche defensie. Justin Mathieu volleerde vanaf ca. 12 meter technisch perfect raak! Je mag TOP Oss enigszins verwijten dat deze stand bij rust niet hoger uitviel.

Na de pauze drong FC Den Bosch meer aan. Daarbij werd haar veldspel ook beter. Veelal bestookte onze tegenstander TOP met lange ballen vanuit haar verdedigend centrum. TOP Oss oogde zichtbaar vermoeider en koos meer voor de counter. Alhoewel FC Den Bosch verbeterde was zij vooral voorin machteloos. Tot aan het eigen doelpunt van Niels Fleuren leek er voor de thuisploeg eigenlijk bar weinig aan de hand. Maar ja, als je meer teruggedrongen wordt kan er altijd iets gebeuren, 1-1. Ter volledigheid dient te worden gezegd dat onze spitsen Tejan en Margaritha vooraf beiden een grote kans creëerden maar misten. Na de 1-1 ontstonden er grotere ruimtes en deed TOP Oss ook weer volop mee. Momenten aan weerszijden waren het gevolg. Een werkelijk prachtig moment van Lion Kaak besliste in de 86e minuut de derby in ons voordeel, 2-1. Het thuispubliek, dat eindelijk weer eens voor een deel mocht komen, ging tevreden huiswaarts! 3 overwinningen op rij en een mooie positie in de periode (12 uit 5) zorgden uiteraard ook voor een stijging op de ranglijst!

Komende vrijdag speelt TOP Oss uit in Emmen.