Home > TOP Oss wint derby met overmacht 2-0
NIEUWS
TOP Oss wint derby met overmacht 2-0
21 oktober 2020
Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende wijze FC Den Bosch gedecideerd met 2-0 in ons Frans Heesen stadion. De basis voor deze mooie overwinning werd met name in de eerste helft gelegd. Vrijwel van meet af aan ontspon zich een eenzijdig duel met louter kansen voor TOP Oss. We domineerden, speelden met veel initiatief en kwamen constant door over de flanken waarbij we wel vijf grote, doelrijpe, mogelijkheden creëerden. Stuy van den Herik en Van der Heijden kregen de allerbeste kansen. Kansen die echt tot doelpunt omgezet hadden moeten worden. Dat gebeurde echter niet en de gasten leken zonder kleerscheuren het rustsignaal te bereiken. Dat zou een klein wondertje geweest zijn. Gelukkig kwam het net niet zover. Juist voor de rust wist de excellerende Trevor David weer eens op te stomen na een splijtende pass van Olivier Rommens. Zijn afgemeten voorzet was een prooi voor nieuweling Mart Remans. Met een subtiele voetbeweging wist hij doelman Van der Steen te verschalken. 1-0. Vrijwel direct daarna klonk het rustsignaal.

Blijdschap bij Mart Remans en Kyvon Leidsman

Foto’s: Bert van Berkum

Na de pauze wisten wij onze voorsprong snel te verdubbelen. Kyvon Leidsman maakte een werkelijk prachtig doelpunt na een assist van Remans. Zijn schot, na een prima schijnbeweging, vond zijn prachtig einde in de kruising van het doel, 2-0! FC den Bosch werd door deze stand gedwongen om het eenzijdige spelbeeld te wijzigen. De ploeg probeerde dit zeker ook maar wist in de aansluitende fase uitsluitend meer balbezit af te dwingen. Het was echter onze Mart Remans die in deze periode twee keer dicht bij een doelpunt was. Eenmaal werd hij gestuit door de lat en eenmaal door een redding brengende verdediger. In de laatste minuten voor het einde van de wedstrijd werd onze doelman Bo Geens toch nog twee maal ernstig op de proef gesteld door de niet aflatende tegenstander. Hij onderscheidde zich daarbij prima met spectaculaire reddingen. De zwaar verdiende overwinning werd zodoende een feit. Met 8 uit 8 bezetten we momenteel een verdienstelijke 14e plek Aanstaande vrijdag spelen we uit tegen Jong FC Utrecht om 18.45 uur.

Zeven punten uit drie wedstrijden, deze lijn moet worden doorgetrokken!