Home > TOP Oss wint bloedstollende stadsderby
NIEUWS
TOP Oss wint bloedstollende stadsderby
30 oktober 2019

Het was een bijzondere dinsdagavond in Oss. Op een volgepakt sportpark De Rusheuvel maakten O.S.S.’20 en TOP Oss er een boeiend voetbalgevecht van. Er was vuurwerk binnen én buiten de lijnen. Spannend tot het laatste fluitsignaal. Een heerlijke bekerpot.

Goed was het niet, maar TOP trok wel aan het langste eind: 1-2.

Zo’n 2.000 Ossenaren bezochten de stadsderby.

Foto’s: Bert van Berkum

Voorsprong O.S.S.’20
In de openingsfase waren er wat speldenprikjes voor beide doelen, maar écht gevaar was er niet. Het duel was aardig in evenwicht, totdat TOP steeds meer fouten ging maken en bij de thuisploeg het vertrouwen zichtbaar groeide.

In de de 23e minuut maakte Olivier Rommens een oliedomme overtreding binnen de zestien, waarna de arbiter van dienst niet anders kon dan naar de stip wijzen. Rob van Sonsbeek benutte de pingel feilloos: 1-0.

Snelle gelijkmaker
Vijf minuten later trok Lars Hutten de stand alweer gelijk. Hij gleed, met een O.S.S.-verdediger op hem én Lorenzo Piqué in zijn nek, een vrije trap van Philippe Rommens bij de tweede paal binnen: 1-1.

Dat dit ook de ruststand was, was een klein wonder. Piqué blunderde achterin, waarna Van Sonsbeek de bal voor het intikken had. Op de lijn maakte Piqué zijn fout weer goed en de rebound werd geweldig gepakt door Ronald Koeman. Zo zwijnde TOP vlak voor de pauze.

Weer Hutten
In de 68e minuut kwamen de rood-witten op voorsprong tegen de derde divisionist. Hutten profiteerde van een foutje van doelman Rick van der Leest en schoot de 1-2 tegen de touwen. In het laatste half uur – want er kwamen liefst acht minuten bij – kwam O.S.S.’20 nog tweemaal gevaarlijk voor het doel van Koeman. Eén keer kon de goalie vangen en in de blessuretijd belandde er een kopbal tegen de paal.

Iedereen die voor TOP kwam, haalde opgelucht adem. En dat deden ze nog eens toen de scheidsrechter voor het einde blies.

Scoreverloop
23. Van Sonsbeek 1-0, 28. Hutten 1-1, 68. Hutten 1-2.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Opdam, Piqué, Fleuren, O. Rommens; Kaak, P. Rommens, Asmelash; Langedijk (57. Büttner), Gravenberch (72. Çelik), Hutten (78. Hettinga).

De winnende in beeld! 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?