Home > TOP Oss wint bij afscheid van Peter Bijvelds
Wedstrijdverslag
TOP Oss wint bij afscheid van Peter Bijvelds
9 april 2022

Vrijdag 8 april was een achtbaan van emoties. Voor de wedstrijd nam Peter Bijvelds na acht jaar afscheid van TOP Oss. Het was een enorm mooi moment en onze oud-directeur wist het dan ook niet droog te houden. Na de toespraak werd er natuurlijk ook gevoetbald, iedereen stond op scherp en was erop gebrand de kater van afgelopen maandag weg te spoelen.

Afscheid Peter beloond met een overwinning

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss kende een droomstart, na een lange bal van achteruit viel de bal na matig verdedigen van Jong PSV voor de voeten van Rick Stuy van den Herik. Hij leek op weg naar de 1 – 0 maar voordat hij uit kon halen werd hij naar de grond gewerkt. Het gevolg was een penalty en een rode kaart voor Dennis Vos. Kay Tejan stuurde de keeper verkeerde kant en zo kwam TOP Oss op voorsprong. De eerste helft kabbelde een beetje voort, de beste kansen waren voor de Ossenaren maar Jong PSV kwam er een aantal keren dreigend uit. Door goed verdedigen bleef het alleen bij dreiging. De sfeer in het stadion was geweldig, de supporters lieten blijken dat ze achter hun ploeg stonden door liederen te zingen. Hierdoor zullen Bob zijn mannen een extra boost gekregen hebben.

De tweede helft leek enorm op de eerste, Jong PSV loerde enorm op de counter en liet de bal aan TOP Oss. In de eerste minuten van de tweede helft vergat Kay Tejan de 2 – 0 binnen te schieten. Hierna kreeg TOP Oss nog een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen, dit gebeurde niet. Naarmate de tweede helft vorderde, nam Jong PSV steeds meer risico’s. Dit kon ook want de Ossenaren werden iets slordiger. Echter bleef het ook nu bij dreiging, de echt grote kansen bleven uit. Mede door het feit dat het maar 1 – 0 was bleef het lang spannend. De laatste minuten van de wedstrijd leek TOP Oss de draad weer op te pakken, wat resulteerde in de 2 – 0 van Kyvon Leidsman. De ontlading was groot en het doelpunt werd dan ook groots gevierd.

Na het laatste fluitsignaal was het feest nog niet voorbij. Achter de schermen werd er hard gewerkt om Kay Tejan te huldigen voor de prijs van periodetopscorer. Na een paar minuten stond alles klaar en kon onze spits zijn bronzen schild in ontvangst nemen. Iedereen binnen TOP Oss is enorm trots en dat bleek ook tijdens de uitreiking. De spelers verzamelde zich bij de middellijn waar Kay gehuldigd werd en waren enorm blij voor hun teamgenoot

Volgende week vrijdag moeten onze mannen weer aan de bak. Ondanks het feit dat Peter gisteren afscheid genomen heeft, kunnen we niet lang zonder hem. Volgende week gaan we namelijk op visite bij zijn nieuwe ploeg De Graafschap. Het eerste fluitsignaal zal om 20:00 uur klinken.